TAKO VREME LAHKO PRIČAKUJEMO V PRIHODNJIH DNEH: Pazite, morje bo poplavljalo!

Slovenija

Danes bo na Primorskem pretežno jasno. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v vzhodni polovici Slovenije pa pretežno oblačno. Ponekod na Štajerskem in v Pomurju bo občasno rahlo deževalo. Predvsem tam bo pihal severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 16 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje.

Ponoči se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v alpskih dolinah okoli -3, ob morju 8 stopinj Celzija.

V sredo čez dan se bo od jugozahoda oblačnost povečala, le ponekod v severni in vzhodni Sloveniji bo še dokaj sončno. Predvsem ponekod v hribovitih zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17 stopinj Celzija.

V četrtek bo oblačno s padavinami. Meja sneženja bo med 1000 in 1300 metri nadmorske višine. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Tudi v petek bo še oblačno z občasnimi padavinami in burjo na Primorskem.

Morje lahko poplavi!

Danes in jutri bodo reke povečini upadale, poplavljene površine ob Ljubljanici in Krki se bodo počasi zmanjševale. V četrtek pa bodo reke po državi, predvsem v južni polovici in osrednjem ter vzhodnem delu, ponovno narasle. Povečal se bo obseg ojezeritev na kraških poljih. Razlivanje Ljubljanice se bo nadaljevalo, Krka in njeni pritoki pa se bodo po prehodnem upadanju ponovno začeli razlivati predvidoma v drugi polovici dneva.

V četrtek bo gladina morja v času dopoldanske plime med 8. in 10. uro povišana. Morje se lahko razlije na najbolj izpostavljenih delih obale, opozarja center za obveščanje.

Temperatura rek se znižuje. Zjutraj ima večina rek med 8 in 13 stopinj, morje ob slovenski obali pa še dosega okoli 19 stopinj Celzija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija