TAKO VAM JE VOŠČIL DRŽAVNI SEKRETAR: "Vesel božič, umazane živali"

Slovenija

25. decembra si večina ljudi zaželi lepe praznike ter vesel in miren božič, državni sekretar na šolskem ministrstvu Jernej Štromajer pa je očitno navajen nekoliko drugačnih voščil. Na družbenem omrežju Twitter je včeraj delil fotografijo z napisom "Vesel božič, umazane živali" in poskrbel za nemalo razburjenja.

Uporabniki Twitterja so bili nad objavo ogorčeni, med njimi je prevladovalo mnenje, da si državni sekretar takšne poteze nikakor ne bi smel privoščiti. Štromajer, ki prihaja iz stranke SD, se je kasneje opravičil in pojasnil, da gre za citat iz priljubljenega božičnega filma Sam doma in da z objavo nikakor ni hotel biti žaljiv.

VENDARLE STA SE LAHKO OBJELA: Zoran, ki so ga kot otroka ukradli v koprski porodnišnici, spoznal biološko mamo

Božič, največji družinski praznik, sta po 36 letih prvič skupaj praznovala tudi Zoran in njegova mati. Zorana je takrat 22-letni Slovenki v koprski porodnišnici ukradla organizirana kriminalna združba, ki je v nekdanji Jugoslaviji trgovala z novorojenčki, mati pa je vse življenje živela v prepričanju, da je njen sin mrtev.

"Nikogar nisem želel užaliti, zato se vsem, ki sem jih s tem morebiti prizadel, opravičujem," je zapisal državni sekretar in dodal: "Ta film smo številni gledali in se ob njem smejali ob božičnih večerjah z družino. Želim vam miren božič."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija