TAKO SO OBTOŽENI OGLAŠEVALI MARINO: "Erotična palača razvajanja, kjer zadovoljijo najbolj divje sanje"

Kronika

Na koprskem okrožnem sodišču se je danes z branjem listinskih dokazov nadaljevalo sojenje zaradi zlorabe prostitucije v zadevi Marina. Med drugim so predstavili oglaševanje kluba kot "erotične palače razvajanja", kjer bodo gostom zadovoljili najbolj divje sanje. Prav tako so jamčili za uravnoteženo prisotnost obeh spolov v klubu.

Prav tako so prebrali sporočila elektronske pošte, v katerih so potencialnim gostom in gostjam pojasnjevali, da se gostje v klubu zadržujejo po lastni izbiri in da s klubom Marina ne sklepajo delovnega razmerja.

Državna tožilka Maja Veber Šajn je ob tem izpostavila, da so bili pripravljeni različni odgovori za različne osebe. Poleg tega so se rezervacije za dekleta načrtovale za tri mesece vnaprej, kolikor so tujci lahko najdlje v Sloveniji, kar po njenem kaže na to, da se je nad dekleti izvajal nadzor.

Zagovornik Dejana Šurbka Miha Šošić je dejal, da so vodilni v klubu prav nasprotno že od začetka gostom dali vedeti, da ne bi imel kdo od njih nekih pričakovanj. Z nenehnim opozarjanjem, da so dekleta gostje in ne delavke bi kvečjemu odganjali goste, je navedel Šošić in dodal, da so se rezervacije za dekleta izvrševale zaradi kapacitet kluba.

V sojenju v zadevi Marina so sicer do zdaj zaslišali več kot 30 deklet, večinoma iz Romunije. Sojenje se nadaljuje s pospešenim tempom, tako so v tem tednu razpisani trije naroki. Naroki so sicer razpisani še vse do sodnih počitnic.

Sergej Racman

Sergej Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos so obtoženi, da so zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi. Tako naj bi na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev.

Da so bila dekleta v prostitucijo prisiljena, naj bi dokazovalo dejstvo, da so morala plačevati vstopnino v klub, obtoženi pa so vzpostavili odnos njihove podrejenosti. Družba Cratos naj bi pri tem pridobila za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi. Obtoženi trdijo, da je šlo za erotični klub, ki je gostom nudil intimo, gostje pa da so se sami odločali, kaj bodo tam počeli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija