TAKO MED SEBOJ OBRAČUNAVAJO V SRBSKEM PODZEMLJU: Nekdanjega vodjo "Pink Panterjev" zverinsko mučili, na koncu pa še obglavili

Kronika

Milan Ljepoja, nekdanji vodja roparske bande Pink Panter, je postal žrtev krvoločnega morilca Veljka Belivuka, poroča portal Kurir. Ljepojo naj bi skupaj s pomočnikom zverinsko mučil in ubil v zloglasni hiši groze v Ritopeku, v kateri naj bi Belivuk že zaklal več ljudi.

Veljko Belivuk (levo) in Marko Miljković

Kot je uspel izvedeti srbski portal, najnovejše podrobnosti kriminalistične preiskave izginotja Ljepoje, ki je načrtoval enega največjih podvigov bande Pink Panter, in sicer rop draguljarne v Dubaju, kažejo, da je bil nekdanji vodja roparske združbe mučen kar 24 ur, nato pa naj bi njegovo telo razkosali in ga v več vrečah naložili v prtljažnik avtomobila.

Ljepoja naj bi dan pred njegovim izginotjem, 9. decembra 2020, vodja ene od navijaških skupin nogometnega kluba Partizan Belivuk in njegova desna roka Marko Miljković zvabila v hišo v Ritopek. Tja naj bi ga pripeljal še en osumljenec, Dejan Tešić. Domnevna morilca naj bi "Pink Panterja" mučila in se nad njim izživljala kar 24 ur. Odrezala naj bi mu ušesa in nos, nadaljevala z rezanjem roke in noge, izkopala naj bi mu oči, na koncu pa ga še obglavila. Razlog? Ljepoja naj bi si bil blizu z nasprotnim klanom, s katerim je nameraval prevzeti niško podzemlje.

Milan Ljepoja

Nadzorne kamere so Belivuka in Miljkovića posnele, kako sta po opravljenem zločinu prihajala in odhajala iz hiše groze. "Kamere so posnele njune prihode in odhode z avtomobilom znamke Opel astra. Odhajala in prihajala sta v razmakih pet do deset minut, v rokah pa sta nosila vreče in torbe. To sta naredila vsaj 18-krat. Predvideva se, da sta dele Ljepojevega telesa zapakirala v te torbe in vreče ter jih stran odpeljala z astro, ki jo bo policija temeljito pregledala," navedbe vira povzema Kurir. Mesto zločina sta osumljenca nato zapustila z BMW-jem.

V dokumentih tožilstva piše, da so osumljenci v hiši groze zažgali Ljepojevo obleko, dele njegovega telesa pa skušali raztopiti v kislini. Z različnimi kemikalijami so hišo očistili krvi, s tem pa za seboj skušali zakriti vse sledi.

Poleg Belivuka in Miljkovića so po navedbah tožilstva pri tem umoru sodelovali še Tešić, lastnik hiše v Ritopeku Vlado Draganić ter drugi, še poroča srbski portal. Preiskava je še pokazala, da so ugrabitev in umor načrtovali mesec dni.

Pred dnevi smo sicer poročali, da je srbska policija v Beogradu aretirala 17 članov zloglasne kriminalne združbe, med njimi tudi Belivuka in Miljkovića.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  09 .02. 2021 ob  19: 58
11
dokler se med seboj obdelujejo, nobene škode....čim več takih čistk in svet bo lepši