TAKO JE ŽENSKAM OB PRAZNIKU ČESTITAL DRŽAVNI VRH: "Za vse to smo vam iskreno hvaležni"

Slovenija

Ob današnjem mednarodnem dnevu žensk so ženskam čestitali tudi premier Janez Janša in člani ministrske ekipe. Zahvalili so se jim za njihovo delo ter hkrati opozorili, da so za polno enakopravnost žensk na marsikaterem področju še potrebne spremembe, saj so na nekaterih ženske še vedno v neenakem položaju.

Premier Janša je na Twitterju čestital vsem Slovenkam in državljankam Slovenije. Ob tem je poudaril, da moramo na mnogih področjih narediti še veliko za polno enakopravnost žensk in moških. Hkrati je zapisal, da je Slovenija na tem področju mnogo boljša od Švice, Avstrije, Švedske, Nemčije in vseh sosed, predvsem pa visoko nad povprečjem EU. Ob tem je objavil podatke Eurostata glede plačila žensk v primerjavi s plačilom moških v posamičnih državah EU.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs pa je v poslanici zapisal, da so si morale ženske v preteklosti trdo izboriti ekonomsko, politično in socialno enakopravnost. A enakopravnost med spoloma v družbi še danes ni vedno samoumevna, je opozoril in dodal, da še vedno obstajajo področja, kjer ženske in moški niso vselej v enakem položaju.

"Sam si zato želim, da 8. marec enkrat zares postane dan, ko bodo težka opozorila o neenakosti ali neenakopravnosti postala stvar preteklosti ter bo 'le' vesel in iskren praznik dejanskega dostojanstva in spoštovanja vseh žensk," je zapisal.

Ob tem je dodal, da pri delu na ministrstvu, v policiji in inšpektoratu ne opaža razlik, saj so ženske s svojim znanjem in sposobnostmi izvrstne sodelavke in strokovnjakinje, odlične policistke in inšpektorice. "Dodatno ste se izkazale tudi med pandemijo koronavirusa, ko ste ob svojem zahtevnem delu v pretežni meri poskrbele še za šolanje otrok, dom in družinsko življenje," je še zapisal.

Pozornosti na delovnem mestu so bile ob dnevu žena deležne tudi pripadnice Slovenske vojske. Pes vojaške policije Miks tokrat ni iskal eksploziva …

Objavil/a Slovenska vojska/Slovenian Armed Forces dne Torek, 08. marec 2022

Čestitkam se pridružuje tudi minister za obrambo Matej Tonin. "Za enakopravno vključevanje žensk in skrb za njihove pravice se moramo boriti vsak dan. Samo tako naš svet lahko deluje kot celota," je poudaril.

Tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik je ženskam zaželel "čudovit in vesel 8. marec". "Naj pa pomeni ta (vsaj) en dan praznovanja čim prej tudi dejansko enakopravnost vse druge dni v letu," je zapisal na Twitterju.

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič pa je v čestitki zapisal, da se vsak dan sproti zavedamo nenadomestljive vloge žensk v naši družbi in izzivov v luči uveljavljanja enakopravnega položaja žensk. "Kot se zavedamo, kako močne ste ženske, ko prenašate težka bremena, ko se borite za to, v kar verjamete, ko ne sprejmete zavrnitve, če menite, da obstaja boljši odgovor, in kako močne ste tudi takrat, ko se zdi, da ni nobenega izhoda več. Za vse to smo vam iskreno hvaležni," je zapisal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  09 .03. 2022 ob  08: 20
hinavščina in zloba državnega vrha nima meja !!!
Piero Panin |  08 .03. 2022 ob  17: 00
Gradbenistvo je najbolj diskriminatorna panoga do zensk kje v vecini prevladujejo moski.
Pogumno jst razumem da se je delalo prevec razlik,v komunali isto,keramicarstvo,lesna in gozdarska dejavnost,ribistvo
Drek |  08 .03. 2022 ob  16: 05
Cestitke od vrha drzave kateri zmerja novinarke s prostitutkami in ima v agendi PREPOVED SPLAVA. Licemerci di merda. Ko bo SDS vodila zenska boste mogoce malo bolj kredibilni.