TAKO DUTB 'RAZMETAVA' Z DRŽAVNIM DENARJEM: Po že uspešno zaključeni dražbi, še vedno oglašuje prijave nanjo

Slovenija

Včeraj, 29. marca, smo na spletu, med Googlovimi oglasi, zasledili oglas Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) za elektronsko dražbo dvosobnega stanovanja v koprski stanovanjski soseski Nokturno. Nič nenavadnega, če ne bi rok za prijavo na dražbo potekel že 16. marca. Vprašanje, ali je to odgovorno upravljanje z državnim denarjem, se ob tem ponuja kar samo. Za pojasnila smo se obrnili na DUTB, kjer pa so nam odgovorili le na njim ljubša vprašanja.

Na DUTB so nam pojasnili, da se je dražba "stanovanjske enote C-J3-P-S2 v soseski Nokturno zaključila 25. marca 2021, oglas pa je bil viden še nekaj nadaljnjih dni". Niso pa sicer pojasnili, zakaj so dražbo oglaševali kar 13 dni po zaključenem roku za prijave.

Poleg tega je bila dražba uspešna, stanovanje pa prodano, zato ni bilo prav nobene potrebe po dodatnem, podaljšanem oglaševanju.

Oglas, ki se je še včeraj "vrtel" po spletu.

Na dražbi je po pojasnilih slabe banke sodelovalo več dražiteljev, stanovanje pa je bilo celo prodano nad izklicno ceno.

Z omenjeno prodajo so v naselju Nokturno v Kopru lastnika tako dobila vsa stanovanja, ki so bila v lasti DUTB. "Za nakup sta na voljo le še dva poslovna prostora, eden od njiju je tudi že predmet prodaje," so še dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija