TA VIKEND V ARENI BONIFIKA: Vabljeni na tradicionalne Dneve kmetijstva slovenske Istre

Koper

To soboto in nedeljo (21. in 22. oktobra) bodo v koprski Areni Bonifika in na zunanjih površinah ob njej priredili že 13. tradicionalne Dneve kmetijstva slovenske Istre.

Gre za že 13. tradicionalno prireditev Mestne občine Koper, na kateri se predstavljajo sadjarji, čebelarji, gobarji, zelenjadarji, vinarji, oljkarji in drugi ponudniki domačih dobrot in izdelkov. Letos se bo na sejmu predstavilo 117 razstavljavcev, ki se bodo predstavljali na 142 stojnicah:

• v Areni Bonifika,

• v prireditvenem šotoru, kjer bodo razstavljene avtohtone domače živali,

• na več kot 1200 m2 zunanjih površinah, kjer bo razstavljena kmetijska mehanizacija in avtomobili.

Osrednja tematika letošnjega sejma je drobnica, kateri bo posvečen tudi večji del programa. V soboto bo namreč v okviru programa prireditve potekalo 20. Državno prvenstvo v striženju ovac, obiskovalci pa si boste lahko ogledali tudi prikaz zganjanja ovac s pastirskimi psi. Sicer pa bodo v sklopu programa organizirana tudi različna strokovna predavanja in kulinarični šovi, vsi ljubitelji živali pa si boste avtohtone pasme lahko ogledali v zunanjem prireditvenem šotoru. Tako boste v šotoru z živalmi lahko videli dva vola s skupno težo 2,5 tone in razstavo slovenske avtohtone drobnice, ki jo bo pripravilo Društvo rejcev drobnice s Krasa in Istre.

Na glavnem odru pa se bodo občinstvu predstavili:

* Sara Rutar (zmagovalka Masterchef Slovenija 2017) s svojimi odličnimi hamburgerji,

* Tatajna Ledinek (Mlada kmetica Slovenije 2017) s svojim občutkom do narave in

* Prizidi Slow food-a iz Nizozemske, ki se bodo predstavili z hedonističnimi divjimi ostrigami.

Obalno čebelarsko društvo Koper pa bo na glavnem odru v soboto ob 12. uri razglasilo in nagradilo letošnje najboljše pridelovalce medu.

V sklopu programa bo poskrbljeno tudi za najmlajše obiskovalce, ki bodo lahko pobliže spoznali nekatere domače živali, ŠD male nogice pa bo v soboto in nedeljo med 10. in 18. uro izvajal kreativne športne otroške delavnice v Areni Bonifika.

Obisk sejma ter vse ostale spremljajoče aktivnosti bodo za obiskovalce brezplačne, letošnja novost pa bo okušanje dobrot v zameno za degustacijske kupone. Več informacij lahko najdete na www.dnevi-kmetijstva.si ali na Facebook strani: Dnevi kmetijstva slovenske Istre. Prireditev bo oba dni mogoče obiskati med 10. in 19. uro.

Deli novico: