TA VIKEND SNEG DO NIŽIN? To je vremenska napoved za prvomajske praznike

Slovenija

'Sindrom' aprilskega nestabilnega vremena s temperaturnimi vzponi in padci bo, kot kaže, ponagajal tudi v prvem tednu maja. Torek bo sprva delno jasen, čez dan in zvečer bo bolj oblačno. Ponekod bodo manjše krajevne padavine, ki bodo pozno zvečer v večini ponehale. Na Obali bomo imeli temperature med 10 in 16 °C, nam je zaupal Valter Grizančič z vremenskega portala ciklon.si.

"Prvi maj bo v glavnem sončen, kljub temu pa lahko sredi dneva ponekod v notranjosti Istre presenetijo kratkotrajne plohe. Temperature se bodo gibale med 16 in 20 °C. Četrtek bo kar podoben, bo pa oblačnost zvečer naraščala. Namerili bomo do 20 °C," je napovedal Grizančič.

Kot dodaja, v petek kaže na oblačno vreme, se bodo pa med dnevom začele pojavljati padavine. Zapihal bo jugo, ogrelo pa se bo do 17° C. Po trenutnih napovedih naj bi se padavine v soboto okrepile, na vidiku je "torej deževno, postopno tudi hladno in vetrovno vreme" s temperaturami od 9 do 13 °C.

Nedelja bo hladna, vetrovna in vsaj sprva tudi oblačna. "Če bo oblačnost ostala tudi čez dan, bodo temperature s težavo presegle 10 °C celo ob morju. Meja sneženja se lahko ponekod po državi med soboto in nedeljo spusti celo blizi nižin!" je še napovedal Grizančič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija