TA VIKEND NA OBALI PRIČAKUJTE KAOS: Tu so napovedani veliki zastoji

Koper

Ob začetku šolskih počitnic in dopustov je od danes popoldne in nato ves konec tedna na slovenskih cestah pričakovati povečan promet z zastoji. Po podatkih prometno-informacijskega centra je predvsem popoldne in v soboto dopoldne pričakovati zelo visoko gostoto prometa od Avstrije proti Hrvaški. Pristojni vnovič opozarjajo na dodatno previdnost.

Ponekod zastoji že nastajajo, kažejo podatki prometno-informacijskega centra za državne ceste. Zaradi nesreče je na avtocesti Šentilj-Maribor pred Pesnico proti Mariboru zaprt vozni pas, prav tako je zaradi nesreče zaprt vozni pas na regionalni cesti Pesnica-Hoče pred pokritim vkopom Maribor proti Hočam. Tudi tam nastaja zastoj.

Na območju delovne zapore pri Dragučovi so zastoji na štajerski avtocesti od Šentilja proti Dragučovi. Zastoji, nekateri tudi daljši, nastajajo tudi na cestah Šmarje-Koper, Lucija-Strunjan in Lesce-Bled. Zastoj je tudi na severni ljubljanski obvoznici od Tomačevega proti Štajerski.

Gost promet z zastoji je pričakovan ves konec tedna, saj se začenjajo dopusti in počitnice ne le pri nas, ampak tudi ponekod v tujini. Na Policijski upravi (PU) Kranj predvsem opozarjajo na možnost zastojev na gorenjski avtocesti in na cestah proti in v turistično-izletniških krajih.

Ob tem so vnovič spomnili na nasvete vsem udeležencem v prometu. Pomembno je, da vozniki vozil zagotavljajo primerno varnostno razdaljo med vozili, da vozijo strpno in previdno, še posebej na odsekih, kjer se izvajajo gradbena dela. Prav tako naj hitrost vožnje prilagodijo trenutnemu stanju prometa in upoštevajo, da zaradi možnih zastojev ali stoječe kolone obstaja nevarnost naleta.

S seboj na pot naj udeleženci prometa vedno vzamejo zadostno količino tekočine, mobilni telefon naj ostane v mirovanju, vozniki naj vozijo trezni. Prav tako na PU Kranj vnovič opozarjajo, da naj potniki v vozilu v stoječi koloni ne zapuščajo vozil in naj ne hodijo po avtocesti, poudarjajo, da je obračanje vozil in vožnja v obratni smeri prepovedana ter da naj poskrbijo za vzpostavitev reševalnega pasu na avtocesti.

Za vse udeležence v prometu je pomembno, da upoštevajo navodila in obvestila policistov, redarjev, cestninskih nadzornikov in podobno, ažurne informacije o stanju v prometu pa lahko spremljajo na spletnem naslovu prometno-informacijskega centra za državne ceste, so še spomnili pri PU Kranj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  23 .06. 2023 ob  16: 37
10
Sekret turist. Redarji pojdite na lokalne ceste kasirat.