TA VELIKAN VEČ NE BO PROIZVAJAL PAMETNIH TELEFONOV: V zadnjih letih so imeli več kot 4,4 milijarde dolarjev izgube

Svet

Južnokorejski proizvajalec elektronike LG je sporočil, da zapira enoto, ki proizvaja mobilne telefone. Po mnenju analitikov gre za pričakovan korak, saj ima LG le še majhen tržni delež med pametnimi telefoni, pri proizvodnji mobilnih telefonov pa je družba od leta 2015 zabeležila že 23 zaporednih četrtletij z izgubo.

Kot so danes sporočili iz drugega največjega južnokorejskega proizvajalca elektronike, se umikajo iz izjemno konkurenčnega sektorja, s čimer se bodo lahko posvetili rasti na področju izdelave elektronskih komponent za avtomobile, robotike in umetne inteligence, poročajo tuje tiskovne agencije.

Družba, ki je dolgo veljala za pionirja na področju operacijskega sistema android, zadnja leta ni več zmogla vzdrževati koraka z drugimi proizvajalci pametnih telefonov.

Od drugega četrtletja 2018 se ji zaradi konkurence cenejših kitajskih proizvajalcev ni več uspelo uvrstiti na lestvico desetih največjih proizvajalcev mobilnih telefonov, njen tržni delež pa je bil manjši od treh odstotkov.

Enota, ki proizvaja pametne telefone, je od leta 2015 skupno ustvarila za več kot 4,4 milijarde dolarjev izgube. Po poročanju tujih medijev so se sicer z vietnamsko družbo Vingroup sprva pogajali o prodaji enote, ki se ukvarja s proizvodnjo mobilnih telefonov, vendar pa so pogajanja propadla.

LG sicer v prihodnje ne bo povsem opustil razvoja mobilne tehnologije, saj je ta vse bolj pomembna pri povezovanju naprav znotraj pametnih domov in na drugih poslovnih področjih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija