TA TEDEN BODO SKUPAJ TELOVADILE VSE GENERACIJE: Brezplačni dogodki tudi v Izoli, Kopru in Piranu

Slovenija

V organizaciji zavoda Simbioza Genesis se bo danes začela enotedenska akcija Simbioza Giba, na katero vabijo stare in mlade. Izbirali bodo lahko med več deset različnimi brezplačnimi telesnimi aktivnostmi.

Pohod, medgeneracijska vadba, vadba na poligonu in športne igre so najpogosteje razpisane vadbe v vrtcih in osnovnih šolah. Na približno 200 mestih po vsej državi pa bo potekala jutranja telovadba 1000 gibov, ki jo bo izvajala Šola zdravja.

Na izbiro bodo denimo tudi balinanje, plavanje, nordijska hoja in joga. Zdravstveni domovi bodo izvajali teste hoje, posameznikom pa bodo svetovali primerno športno vadbo.

Častna pokroviteljica letošnje akcije je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer, ambasador akcije pa radijski voditelj in velik športni navdušenec Uroš Bitenc.Projekt, ki ga sofinancira ministrstvo za zdravje, je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Partnerja projekta sta Nacionalni inštitut za javno zdravje in fakulteta za šport v Ljubljani. Pridruženi partnerji so Zveza društev upokojencev Slovenije, Olimpijski komite Slovenije in Šola zdravja.

Kje se boste lahko razgibali na Obali?

V Izoli se projektu priključuje Vrtec Mavrica, ki na različnih lokacijah organizira medgeneracijsko vadbo, pohode, gibalni poligon, vaje za hrbtenico, tek in fitnes. Medgeneracijske vadbe se lahko udeležite tudi v sklopu Šole zdravja na plaži v Simonovem zalivu.

V koprski občini boste s Šolo zdravja lahko telovadili pred gasilskim domov v Hrvatinih ter na igrišču pri garaži na Markovcu. Zdravstveni dom Koper bo rekreacijo in pohod priredil v mestnem parku, Obalni dom upokojencev Koper pa bo poskrbel za balonanje. Na Osnovni šoli Antona Ukmarja bo organizirano rolanje, v enoti Kekec koprskega vrtca pa medgeneracijska telovadba.

V Piranu bosta pohod priredila italijanski vrtec La Coccinella in Vrtec Mornarček, s Šolo zdravja pa bodo različne generacije lahko telovadile na glavnem pomolu, v lucijskem Parku Sonce ter na plažah Meduza pred Hotelom Riviera in na plaži Hotela Bernardin. Podrobnosti lahko preverite na tej povezavi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija