TA PA SI JE PRIVOŠČIL KARANTENO: Kritike, da bi moral ostati v državi, on pa v bavarski dvorec (VIDEO)

Svet

Čeprav v obdobju izolacije uživamo v udobju svojega doma, verjetno nihče od nas ne uživa bolj kot tajski kralj, ki se je samoizoliral v luksuznem bavarskem hotelu. V njegovem spremstvu je kar 20 konkubin.

Z dovoljenjem lokalne vlade je tajski kralj Maha Vajiralongkorn najel celoten kompleks hotela Grand Hotel Sonnelbichl na Bavarskem, da bi bil na varnem pred pandemijo novega koronavirusa. Zanimivo je, da ni znano, ali je ob njem tudi njegova žena. Rama X, kakor ga tudi imenujejo, je poslal 119 članov svojega spremstva nazaj na Tajsko, ker so obstajali pomisleki, da so okuženi z virusom.

Poteza tajskega kralja je bila kritizirana v njegovi državi, kjer ljudstvo meni, da bi moral biti kralj v času krize na Tajskem, namesto v Nemčiji. V enem redkih primerov javnega nestrinjanja so državljani na spletu namreč objavili vprašanje, zakaj njihov kralj biva v Evropi. Na Tajskem je žalitev monarhije kaznivo dejanje, ki se kaznuje z do 15 leti zapora.

Grand Hotel Sonnelbichl se nahaja v bližini smučišča Garmisch-Partenkirchen v gorah na Bavarskem. Medtem ko je Evropa v skoraj popolni karanteni, lahko tajski kralj uživa v prebujajoči se naravi zgodnjepomladanskega časa.

Rama X sicer preživi precej časa v Nemčiji, kjer ima svoj drugi dom. V njegovi azijski domovini ga niso videli v javnosti že od februarja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija