TA KONEC TEDNA NA 13. SLADKO ISTRO: Razkošje istrskih dobrot, posladkajte se na Titovem trgu

Koper

To soboto in nedeljo, 25. in 26. septembra, bo na Titovem trgu v Kopru mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra. Sladkali se boste lahko med 9. in 19. uro.

Letos se bo na festivalu sladic Sladka Istra predstavilo približno 50 ponudnikov sladkih izdelkov, društev, vinarjev, pivovarjev, slaščičarjev, čebelarjev in drugih sladkih razstavljavcev z območja slovenske Istre. Ti bodo na stojnicah med 9. in 19. uro v zameno za degustacijske kupone ponujali najrazličnejše sladke izdelke. Cena kuponov, ki bodo na prodaj na info točkah na samem prizorišču, bo 3 evre za komplet degustacijskih kuponov za slaščice in 1 evro za posamični kupon za vinske degustacije ter degustacije ostalih alkoholnih pijač.

Vsak, ki bo kupil komplet degustacijskih kuponov, bo prejel tudi glasovnico za sodelovanje v nagradni igri Naj sladica Sladke Istre 2021. Med vsemi, ki bodo oddali svoj glas za izbrano sladico in njenega sladkega ponudnika, bodo izžrebali sladkega nagrajenca, ki bo prejel bon v vrednosti 150 evrov za nakupe v trgovinah Agrarie Koper, sladki ponudnik, čigar sladica bo razglašena za Naj sladico Sladke Istre 2021 po izboru občinstva, pa bo naslednje leto upravičen do brezplačne stojnice na 14. Sladki Istri.

Sicer bo oba dneva dogajanje popestril tudi glasbeni program. V soboto ob 16. uri bo nastopila skupina NeverMind, ob 17. uri skupina My name is Stevo Vujić, v nedeljo pa legendarna skupina Prizma.

Za živahno dogajanje na trgu bo v soboto poskrbel tudi medijski pokrovitelj prireditve Radio Koper, prav tako se bo v dogajanje aktivno vključilo Gledališče Koper, ki bo zbrana sredstva na stojnici namenilo društvu Palčica Pomagalčica. Tudi slednje bo na prireditvi prisotno na posebni stojnici, kjer bodo zbirali dobrodelna sredstva za Urbana.