TA FOTOGRAFIJA IZ ZAGREBA VZNEMIRJA SOCIALNE MEDIJE: Na njej je nekaj naravnost srhljivega! (FOTO)

Svet

V skupini na Facebooku Tajanstvena Hrvatska (v prevodu Skrivnostna Hrvaška), ki šteje vse več članov, se je pojavila intrigantna fotografija iz glavnega zagrebškega trga, ki je močno razburkala duhove. Dobesedno.

Člani omenjene skupine v njej delijo fotografije dvorcev in utrdb, zgodbe o legendah, starih običajih ter razne pripovedi, ki so hrvaški javnosti danes zelo slabo poznane oziroma so že utonile v pozabo. Ena najnovejših fotografij, ki se je pojavila v tej skupini, pa je povzročila resnično vznemirjenje.

Avtor fotografije Vladimir Jug trdi, da je med snemanjem protesta "Ne cirilici na Hrvaškem", ki se je odvijal na Trgu bana Jelačića v centru Zagreba, posnel policiste, ki so z okna hotela Dubrovnik varovali shod, poroča zagreb.info.

Toda ko si je nekoliko pozneje bolje ogledal omenjeno fotografijo, je ugotovil, da je na njej obris deklice, ki je policaji tam niso opazili. Fotografija je izzvala številne komentarje in burno razpravo, njen avtor pa trdi, da je stopil v stik s policijo, ki mu je potrdila, da v teh prostorih v času izvajanja njihovih nalog ni moglo biti nobene deklice, poroča portal.

V komentarjih pod fotografijo je bilo zapisano, da gre za židovsko dekle iz družine Milinov, katere starši so bili lastniki hotela Dubrovnik in so bili skupaj z njo ubiti leta 1941 v taborišču Slana na Pagu.

"Iskreno, nimam razumne razlage ... Veste, jaz sem znanstvenik, ukvarjam se z astronomijo in ne verjamem preveč v zgodbe o duhovih. Vendar me je to, kar sem slučajno ulovil med fotografiranjem protesta, popolnoma zmedlo," je dejal Vladimir Jug za zagreb.info.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija