SVOJEC GOSPE, KI JE V SBI LEŽALA NA TLEH, Z DRUGAČNO PLATJO ZGODBE: "Bralčev opis situacije je krivičen"

Izola

Včeraj se je na nas obrnil bralec, ki je na oddelku za urgentno pomoč za covidne bolnike naletel na zaskrbljujoč prizor. Kot nam je pojasnil, naj bi gospa pol ure ležala na tleh, nikjer pa naj ne bi bilo zdravstvenega osebja, ki bi ji, kljub klicem na pomoč drugih prisotnih bolnikov, pomagal. S svojo platjo zgodbe se nam je po objavi članka oglasil tudi svojec omenjene gospe. "Situacija ni bila taka, kot je opisal bralec," je jasen.

Bralec nam je včeraj poslal videoposnetek in fotografije gospe, ki nepremično leži na bolnišničnih tleh, po sobi pa ni videti nikjer nikogar drugega, niti zdravstvenega osebja, ki bi jih lahko pomagalo, ne. "Strokovna medicinska usluga je na najnižjem nivoju," je bil ob tem prizoru razočaran bralec, ki nam je še zatrdil, da je gospa v takem stanju na tleh ležala kar 30 minut, kljub temu, da so drugi pacienti klicali na pomoč, pa naj zdravstvenega osebja ne bi bilo od nikoder.

Po objavi članka se nam je oglasil svojec gospe z drugačno platjo zgodbe. Kot nam je pojasnil, je bilo njegovi sorodnici slabo. Na oddelku za urgentno pomoč za covidne bolnike v izolski bolnišnici ji je zdravstveno osebje ponudilo stol, na katerem bi počakala, da se ji pripravi bolnišnična postelja. "Vendar se zaradi slabosti ni počutila, da bi sedela, želela se je uleči," je pojasnil svojec.

Po njegovih besedah je bila v tistem času na oddelku za covidne bolnike velika gneča, tako da v danem trenutku niso imeli na razpolago nobene čiste postelje. Bolnica je morala počakati, da ji posteljo pripravijo, v tem času pa se je raje kot na stol ulegla na tla, po lastni izbiri.

"Bralčev opis situacije je krivičen do bolnišnice, kjer so za sorodnico korektno poskrbeli," je še zaključil svojec.

Že včeraj smo se sicer za več pojasnil obrnili na Splošno bolnišnico Izola, njihove odgovore še čakamo in jih bomo objavili takoj, ko jih bomo prejeli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  07 .01. 2022 ob  19: 06
Gospej je postalo slabo in da ne pade v nezavest iz stola se je boga raje ulegla. Postelja zraven je prazna, ni bilo nikogar da jo dvigne in poleže na posteljo? Ni prijetna situacija in ne drži nobeno opravičilo za daljše ležanje po tleh. Potrebna je takojšnja pomoč.


monty |  07 .01. 2022 ob  18: 41
Probajte it v italijansko urgenco..nasa bolnica je amerika v primerjavi z njimi. Samo kritizirajo a dobijo vse zastonj. V Trstu se delno vse placuje iz lastnega žepa in pol imaš na moncu leta olajšavo pri dohodnini pri nas pa ne daš nič iž žepa in še vedno ni prav. Bolan razvajen folk take bi jaz kot je ta bralec ki je včeraj poslal lažno zgodbo prijavil in dal vsaj 5 let pripora da se nauči da drugič ne laže.
Ms-360 |  07 .01. 2022 ob  18: 35
Hmm,samo je pa res nekoliko neokusno gospa na tleh,okoli pa je videti prazne postelje?
vseved |  07 .01. 2022 ob  18: 11
An6280, ni vse rožnato, ampak tudi tako katastrofalno kot trdita ti in Manofsteel pa tudi ni. Tako kot se mi obnašamo do njih, se tudi oni do nas. Jaz osebno lahko samo pohvalim kardiologe in zaposlene na intenzivnem oddelku.
va cagar |  07 .01. 2022 ob  17: 30
Večkrat v prejšnjem in na začetku tega leta sem bil "gost" v sbi in moram povedat da so profesionalni in prijazni koliko je to pač možno v danih razmerah. Tisti kakumer ki je to snemal,bi ga morali kazensko ovadit in očitno ni imel kaj delati na intenzivni, ker drugače ne bi bil sposoben snemat če bi potreboval zdravniško pomoč. Vsi ostali na tej strani ste pa nevredni komentarja in pa tudi replike! Sramota ste naši Sloveniji!
JKDWingChun |  07 .01. 2022 ob  17: 01
-5
ManofSteel je očitno eden redkih ki pozna situacijo v SIB. Ostali pa nevem...ali ste imeli pač enostavno tako srečo da vam je vse ok ali pa ste dobri z osebjem...takoimenovanim VIP= VEZE IN POZNANSTVA
manemebasat |  07 .01. 2022 ob  14: 22
-16
Ljudje vredni prezira danes, z redkimi izjemami... zdravniki in zdravnisko osebje, policisti, politiki, novinarji, razni redarji in celotno leglo kriminalcev v NIJZ
ManofSteel |  07 .01. 2022 ob  11: 00
-7
rezat=rešit*
ManofSteel |  07 .01. 2022 ob  10: 58
Kar se tiče same triaže in določenih oddelkov, ki delajo več kot dobro, res nimamo pripomb...problem nastopi točno tam, kot je omenjal @An6280 ! Moja mater je tudi bila operirana v Izoli leta nazaj...niso ji odstranili tumorja, ker so pač bili nesposobni. Želeli pa so jo še enkrat rezat, temu smo nasprotovali iz preprostega razloga...saj bi ji odstranili vse organe preden bi prišli do rakastega tkiva. Poiskali smo pomoč v Postojnski bolnišnici kjer so ji odstranili tumor iz prve in obenem so ji rešili življenje. Pol imamo še en primer, ko je oče imel raka na pljučih...kaj se je zgodilo ? Bebec od zdravnika mu je šel krtačkat po pljučih prek nosa, da bi mu vzel vzorec...butlu ni uspelo, ker ni imel primernega "orodja" za to storit. Ampak mu je uspelo malo se igrat z njim, tako da je cel krvavel, da ga je pol napotil kar v Ljubljano. Butec ne ga takoj poslat v Ljubljano...gremo poskusit se igrat malo, kajne. Vsi tej mesarji, ki so se zasidrali v SB IZOLA. Vsi boste leteli...v kratkem !! Osebno toplo odsvetujem vsem, ki imate tovrstne težave, da se ne pustite rezat tem mesarjem v Izoli !! Veliko jih poznam, ki niso prišli živi iz bolnice. In sem prepričan, da noben kirurg omembe vreden te ne bo šel operirat, če ne vidi več možnosti za te rezat !!
vseved |  07 .01. 2022 ob  09: 36
13
Ne pretiravaj!
JKDWingChun |  07 .01. 2022 ob  08: 25
-12
Mislim da vsi mi na obali dobro vemo da je SBI leglo smrti!! Moja mama ko je dobila raka je bila nekaj dni v twm pajzlu...morali so ji dat dve odeji ker so bile obe tako luknjaste da je ena pokrivala luknje na drugi!! Ampak važno je da ima glavni kirurg v SBI 18.000 neto plače plus dodatke. Ki pa jih nihce ne bo omenil!!!