SVETOVNO PRVENSTVO V TEŽAVAH ZARADI SLABEGA VREMENA: Timi Zajc bronast na SP letalcev na Kulmu

Slovenija

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc je na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih na Kulmu osvojil bronasto medaljo. Čeprav je imel po prvih dveh serijah Zajc kar 12,3 točke naskoka pred svetovnim rekorderjem Avstrijcem Stefanom Kraftom, se mu nastop v tretji seriji ni posrečil. Prehitela sta ga Kraft (647,4) in Andreas Wellinger. Zaradi težav z vetrom četrte serije ne bo.

 

V regiji Bad Mitterndrof tudi danes niso imeli sreče z vremenom. Organizatorjem svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu, danes bi morali biti ob 14. uri tretja in četrta serija, je načrte prekrižal premočan bočen veter. Start tretje serije so tako od 14. ure vsakič znova prestavljali za 15 minut, ker na Kulmu ni reflektorjev, pa je bil zadnji možen start ob 16. uri.

TIMI ZAJC JE BRONAST NA SVETOVNEM PRVENSTVU V POLETIH ???? Timi je dokazal, da je res mož za velika tekmovanja ???????? Bravo...

Posted by SloSki Nordic team on Saturday, 27 January 2024

Zajcu (642,7 točke) se nastop ni posrečil, zato pa je bolje nastopil Kraft, ki je pred domačimi navijači po le eni današnji seriji osvojil prvi naslov na svetovnem prvenstvu v poletih. Srebro je pobral Nemec Andreas Wellinger, ki je na zmagovalni oder napredoval s četrtega mesta po prvem dnevu, Zajc pa je nazadoval na tretje mesto in za zmagovalcem zaostal za 4,7 točke.

Zelo dobro je nastopil tudi Lovro Kos (628,6), ki je obdržal peto mesto. Domen Prevc (580,8) je bil na koncu 14., njegov brat Peter Prevc (481) pa je zaradi vetra pristal na 26. mestu.

V nedeljo bo na Kulmu ob 14. uri še ekipna, na kateri bodo Slovenci branili zlato iz Vikersunda 2022.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija