SVET ŠPORTA ZAVIT V ŽALOST: V nesreči umrl svetovni prvak

Kronika

Svetovni prvak v snežnem žlebu Kyle Smaine je umrl v nesreči s plazom na Japonskem. Kot danes poročajo ameriški mediji, ki se sklicujejo na njegovo družino, je 31-letnega smučarja prostega sloga in še enega moškega reševalna ekipa v prefekturi Nagano po plazu našla brez znakov življenja.

Konec tedna je bilo več oseb na turnem smučanju, ko se je na 2100 metrov visokem gorskem pobočju sprožil plaz. V času nesreče je na območju močno snežilo. Lokalne oblasti so zato izdale opozorila pred snežnimi plazovi. Plaz je ujel štiri moške, po podatkih japonske policije je dvema od njih uspelo priti na varno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Smaine je zadnjih deset dni preživel na Japonskem, kjer ga je fotograf Grant Gunderson fotografiral. Kot je slednji zapisal na Instagramu, je včeraj doživel nočno moro. Po besedah fotografa so on, Smaine in tretji smučar uživali v zadnjem dnevu pustolovščine na smučišču Tsugaike Kogen, sam pa je bil nato preveč utrujen, da bi se pridružil svojima partnerjema na drugi vožnji.

Gunderson ni bil v nevarnosti, ko je dejal, da je plaz, ki ga je sprožil smučar iz druge skupine, povzročil "zračni sunek", ki je Smaina vrgel več kot 48 metrov v smrt. Tudi oče 31-letnega smučarja z jezera Tahoe v Kaliforniji je za ameriški NBC News potrdil, da je njegov sin Kyle Smaine, ki je leta 2015 zmagal na SP v Avstriji, umrl v snežnem plazu.

Tretji član njihove skupine, ki je bil na Gundersonovi objavi na Instagramu identificiran kot Adam, je bil 25 minut zakopan pod metrom in pol snega, a so ga rešili nepoškodovanega. Drugi, za zdaj neimenovani smučar je umrl v sobotni tragediji kljub prizadevanjem reševalcev, je še zapisal Gunderson.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija