ŠVEDI RAHLJAJO PROTIKORONSKE UKREPE: Maske niti na teh mestih ne bodo več priporočljive

Svet

Na Švedskem zaradi vedno manjšega števila novih okužb z novim koronavirusom rahljajo številne ukrepe za zajezitev okužb. Kot je ob tem danes dejala švedska ministrica za socialo Lena Hallnegren, bo od četrtka dalje življenje bolj podobno tistemu pred pandemijo covida-19, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na Švedskem bo tako od četrtka dalje na prireditvah in demonstracijah dovoljeno večje število ljudi kot doslej, restavracije in bari pa bodo lahko odprti dlje. Prav tako bo tam za mizo dovoljeno sedeti večjemu številu gostov. V veljavi prav tako ne bo več priporočilo o nošnji zaščitnih mask v javnem potniškem prometu.

"Skupaj nam je uspelo, da smo v naši državi omejili covid-19 na relativno nizki ravni," je sproščanje protikoronskih ukrepov pospremil generalni direktor švedskega inštituta za javno zdravje Johan Carlson. Hkrati je posvaril, da pandemija covida-19 še ni mimo.

Na Švedskem je doslej vsaj en odmerek cepiva proti covidu-19 prejelo 57 odstotkov prebivalstva. Polno cepljen je vsak tretji prebivalec Švedske.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija