'SUPER NEVIHTA' JE BILA NA POTI V ISTRO: Zgrešila jo je za las, zdaj pa se pomika na to lokacijo

Istra

Danes zjutraj je nad morjem med Italijo in Istro nastalo neurje, ki se je približalo istrskemu polotoku, je poročal portal Istramet. "Kakšna bomba s tisoče strelami se je razvila na morju jugozahodno od Istre, v naslednji uri bi lahko ujela jug polotoka!" so dopoldan zapisali na svojem Facebooku. Po zadnjih podatkih je nevihtni sistem sicer nekoliko oslabel in je enakomerno razporejen po celotni istrski obali, zato zaenkrat kaže, da se obeta samo dež, brez hujših pojavov, so kasneje dodali.

"Razporedilo se je na širšem območju, od Učke do Bihaća so močnejši sistemi. Zahodu Istre je bilo prizaneseno z močnejšo nevihto," se glasi njihova zadnja Facebook objava na to temo.

Raspucalo se i na širem području, od Učke do Bihaća ima jačih sustava. ????⚡️ Zapad Istre ostao je pošteđen jačeg nevremena. ???? www.istramet.hr

Posted by IstraMet on Thursday, July 2, 2020

Ob pogledu na 'super nevihto', ki se je približevala, pa so na Istrametu pred tem spomnili, da se je nekaj podobnega zgodilo avgusta 2018, ko se je razvil nevihtni oblak kumulonimbus (ang. overshooting top). Gre za redek pojav, ki nakazuje na močno nevihto, ki lahko prinese velike nevšečnosti, kjer niso izključeni niti tornadi ali trombe.

Sicer pa so za Slovenijo za danes in jutri napovedane krajevne plohe in nevihte.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija