'SUPER BONUS' IN NAGRADE ZA PLAČEVANJE V ITALIJI S KARTICO: Poskus, kako omejiti sivo ekonomijo

Svet

Italijanska vlada je državljanom ta teden obljubila "super bonus", če bodo za plačila namesto gotovine uporabljali kartice. Nagrade bodo podelili v obliki loterije. S tem želi italijanska vlada omejiti davčne utaje in sivo ekonomijo.

Premier Giuseppe Conte je pojasnil, da bo vlada z načrtom, imenovanim brezgotovinska Italija, spodbujala elektronska plačila, s čimer želijo zmanjšati obseg sive ekonomije, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

V začetku prihodnjega leta bo vlada podelila "super bonus" tistim, ki bodo uporabljali kartice za plačevanje v sektorjih, kjer je sicer siva ekonomija najbolj prisotna. Kaznovali bodo tudi trgovine, ki strankam ne bodo omogočale plačevanja s karticami.

Predvsem manjša podjetja in obrtniki namreč strankam pogosto ponujajo popust, če plačilo opravijo v gotovino in brez računa. Sedaj želi italijanska vlada takšno ravnanje omejiti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  20 .10. 2019 ob  22: 18
Če ukine oblast gotovino bomo imeli pa blagovno menjavo. Jaz dam tebi dva litra oljčnega olja, ti daš meni pomidore, bučke in krompir, lenuhi v državnih jaslih pa naj gredo delat.