'SUMLJIVO' ZBIRANJE DENARJA ZA GALA: Mamica odprla nov tekoči račun, predstavnica društva zanika očitke

Slovenija

Z dobrodelno akcijo za Krisa je ponovno prišla v ospredje zgodba še enega malega junaka Gala. Na družbenih omrežjih so se pojavili očitki na račun Humanitarnega društva MAUS, ki zbira denar za Gala, češ, da gre za goljufijo in naj donatorji prenehajo z nakazovanjem denarja. Po objavi članka so na portalu Maribor24 prejeli več opozoril po elektronski pošti, da gre za goljufijo. Predstavnica društva Nataša Švikart očitke zanika.

Kot je za portal Maribor24 povedala Nataša Švikart iz Humanitarnega društva MAUS, ko so jo vprašali, zakaj v zadnjih mesecih ni prikazovala stanja o zbranem denarju za Gala, je dejala, da do sedaj ni bilo takšne prakse. SMS izpiske naj bi dobila samo enkrat mesečno in ne vsak dan sproti. Kakršnekoli nepravilnosti zanika.

Galova mama pa je za portal povedala, da je Švikartovo običajno poklicala vsak ponedeljek in preverila, kako poteka zbiranje denarja. Skupnega zneska naj ji Švikartova nikoli ne bi posredovala, celo nadrla naj bi jo. Švikartova naj bi ji dejala, da gre za njene osebne račune in zato Galova mama nima pravice do vpogleda.

Ko so prispevke zbirali na dobrodelnem nogometnem turnirju v Dupleku, naj bi prišlo do zapleta, ko so denar želeli izročiti Galovi mami. Obiskala naj bi jih Švikartova in jim dejala, da bi morali denar izročiti izključno njej. Galova mama naj bi odprla nov osebni TRR.

Kot je še povedala za portal Galova mama, je samo v zadnjih dveh tednih prejela na novi račun skupaj 3.570 evrov. Nanjo naj bi se obrnilo več donatorjev, ki so za Gala nakazali denar, a jim Švikartova ni poslala pogodb. To naj bi storila šele pred kratkim.

V soboto je Švikartova ponovno objavila 'modro številko 1991', v nedeljo pa je objavila, da je bilo za Gala do sedaj zbranih 40 tisočakov na računu društva, nekaj denarja od prireditev še ni prispelo, tako da naj bi bilo trenutno zbranih 52 tisočakov. Danes naj bi na račun prispelo 7.000 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  03 .10. 2019 ob  13: 08
Transparentno more bit...
Kako bi zgledalo da drustvo poravna celotne stroske in ostali visek denarja vtaknejo v svoj zep, v tem primeru mater.
Eden naj zbira izrecno na racun da se ima kontrolo.
Cene bo furia totele,spokaj guske...idemo na vakejshon
stars48 |  01 .10. 2019 ob  18: 50
11
Takoj morajo pristojne sluzbe preveriti pravilnost zbiranja denarnih sredstev.
Upam, resnicno upam, da navedbe ne drzijo...
Otrik ni nic kriv,...