SUMLJIV RAZPIS ZA DIREKTORJA BOLNIŠNICE VALDOLTRA? Izbran dosedanji direktor Marčan, ki očitke zanika

Ankaran

Članica sveta zavoda Ortopedske bolnišnice Valdoltra Alenka Šik je prepričana, da je bilo pri razpisu za direktorja bolnišnice več napak, izbor dosedanjega direktorja Radoslava Marčana pa vnaprej dogovorjen, je poročal Radio Slovenija. Marčan je očitke za STA zanikal in spomnil, da je bil razpis objavljen v več medijih.

Svet zavoda bolnišnice je tudi za prihodnji mandat izbral zdajšnjega direktorja Radoslava Marčana in ga ministru za zdravje Janezu Poklukarju predlagal v imenovanje, a vlada do začetka obdobja opravljanja tekočih poslov imenovanja ni opravila, je poročal Radio Slovenija.

Medtem pa je Alenka Šik, ki v svetu zavoda zastopa zavod za zdravstveno zavarovanje, prepričana, da pri objavi razpisa za direktorja niso bili spoštovani temeljni interni akti, da je prišlo do kršenja sklepov sveta zavoda in samovoljnega spreminjanja rokovnika ter da se glede postopka in vsebine razpisa niso upoštevali predlogi posameznih članov sveta zavoda. V obširnem dopisu, ki ga je naslovila tako na ministrstvo za zdravje kot na svet zavoda, pa je opisala po njenem mnenju sporen in nezakonit potek razpisa.

Kot je dodal radio, Šikova pri tem meni, da sta bila izbor kandidata in imenovanje že vnaprej dogovorjena in da se je postopek pospešil zaradi političnih razlogov in volitev.

Marčan, ki je bil sicer edini kandidat za direktorja, je za STA v pisnem odgovoru pojasnil, da je bil razpisni postopek izveden v skladu z ustanovitvenim aktom bolnišnice.

"Razpis za direktorja zavoda je bil objavljen v več medijih, vključno z objavo v Uradnem listu. V 30-dnevnem roku za prijavo kandidatov je bila prejeta le ena prijava, zato je bil postopek zaključen hitreje od pričakovanega," je poudaril Marčan in dodal, da delovanje članov sveta zavoda in sprejemanje odločitev z večinskim mnenjem ureja poslovnik sveta zavoda.

Prav tako je dolgoletni direktor bolnišnice v Valdoltri izpostavil, da njegova izbira za direktorja ni bila vnaprej dogovorjena. STA odziv ministrstva za zdravje še čaka.

Svet Ortopedske bolnišnice Valdoltra je razpis za direktorja za naslednje štiriletno mandatno obdobje objavil sredi marca. Aktualni direktor Radoslav Marčan je vodenje bolnišnice kot v. d. direktorja prevzel junija 2013, dobro leto kasneje pa s polnimi pooblastili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  19 .05. 2022 ob  20: 33
Direktor je že od leta 2014 !
Istriano |  19 .05. 2022 ob  08: 37
Tam je vse sumljivo. Več njihovih dobaviteljev je dalo policiji in tožilstvu vse dokaze o korupciji v zvezi z dobavo, sodišče pa dela vse, da bi navkljub vsem dokazom zadeva zastarala. Obtoženi seveda ves čas nemoteni delajo na svojih delovnih mestih, čeprav bi morali biti 100% sankcionirani in odpuščeni.