ŠTUDENTKE UP V IZOLI DOŽIVELE NEPOZABNO IZKUŠNJO: Nastopile z legendarnim Vladom Kreslinom (FOTO, VIDEO)

Izola

Sobotni dan, 18. junija, je bil med članicami Dekliškega pevskega zbora Univerze na Primorskem poln pričakovanj, saj je večer prinesel veliki koncert v izolskem letnem kinu Arrigoni. Poleg številnih obveznosti, ki jih imajo študentje v vrhuncu izpitnega obdobja, so si pevke, predvsem tiste, ki so se nastopa z Vladom Kreslinom veselile, vzele čas, da so z zborovodkinjo Andrejo Štucin Cergol pripravile pesmi za koncert, ki je otvoril sezono koncertov v letnem kinu.

Pevke so se pred koncertom z velikim veseljem udeleževale vaj. Ena od pevk, Ana Bajc, nam je zaupala, da  jim je na vajah šlo dobro, saj jih je gnala močna želja – biti na odru z legendarnim pevcem Vladom Kreslinom: "Nekajkrat se nam je na vaji pridružil tudi Iztok Cergol, član zasedbe Mali bogovi, s katerim smo ob spremljavi kitare prepevale Kreslinove pesmi in tako dobile občutek poteka koncerta."

Na vroče sobotno popoldne so pevke, ki prihajajo iz cele Slovenije, prišle v Izolo, v letni kino Arrigoni, kjer so po tonski vaji dobile še zadnje informacije o poteku koncerta.

"Kar pa je sledilo, je bila prava pravljica," nam je povedala Bajčeva in dodala, da so se študentke Vladu in Malim bogovom na odru pridružile v drugem delu: "S petjem pesmi Daleč je moj rojstni kraj smo pričele kar med poslušalci in nato pesem zaključile na odru. Med nastopom smo neizmerno uživale in skupaj smo odpeli še dve pesmi z naslovoma Dekle moje in Tisoč let.  Čisto na koncu smo se na odru zbrali vsi nastopajoči in skupaj odpeli še Poj mi pesem. Zletele smo, ujele svoje sanje in tako zaključile čudovit večer v družbi izjemnih ljudi."

Pevke vedo, da se jim bo dogodek za vedno vtisnil v spomin, saj se, kot pravi Ana Bajc, z besedami ne da opisati občutka in pozitivne energije, ki se odvija takrat, ko si na odru z izvrstnimi glasbeniki in skupaj z njimi poješ poslušalcem, ki so z močnimi aplavzi nagradili ustvarjanje pevcev in godbenikov.

Članice dekliškega pevskega zbora se tudi na tem mestu zahvaljujejo zborovodkinji Andreji Štucin Cergol, ki jim je omogočila koncert v Izoli in jim tako polepšala zaključek letošnjega študijskega leta.