ŠTUDENTI, ZABELEŽITE SI TA DATUM: Zaključil se bo prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske študije

Koper

Prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske študijske programe, ki je bil zaradi epidemije virusa covid-19 podaljšan do nadaljnjega, se bo uradno zaključil 9. junija. Do tega datuma lahko kandidati oddajo elektronsko vlogo na spletnem portalu eVŠ, tisti, ki so prijavo že oddali, pa jo lahko tudi spremenijo.

Spomnimo, da je Univerza na Primorskem na 29 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje (7 visokošolskih strokovnih in 22 univerzitetnih) za slovenske državljane in državljane EU razpisala 1578 mest, od tega 1183 za redni študij in 395 za izredni študij. Za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce izven EU je razpisala 262 mest (204 za redni študij in 58 za izredni študij). Za 1. letnik je posebej razpisanih še 93 mest (69 za redni in 24 za izredni študij), ki so namenjena kandidatom za vzporedni študij in diplomantom.

Ostali roki za prijavo na dodiplomski in podiplomski študij ostajajo nespremenjeni. Vse potrebne informacije o rokih in prijavno-vpisnem postopku so objavljene na spletni strani Univerze na Primorskem.