ŠTUDENTI ORGANIZIRAJO ZDRAVI MAJ IN ŠOUPIJADO! Naj se dan prične z dobrim zajtrkom

Koper

Resor za socialno in študentsko problematiko ŠOUP v sodelovanju z Univerzitetno športno zvezo Primorske in Primorskim svetovalnim središčem prireja že petnajsti Zdravi maj, ki bo potekal med 6. in 27. majem v Kopru, Izoli ter Portorožu. Mesec zdravja so študenti pričeli z zdravim zajtrkom, ki so ga mimoidočim in študentom delili pred fakultetami Univerze na Primorskem.

Vse do 27. maja bodo sledile različne vodene aktivnosti, s katerimi bodo udeležence aktivno spodbujali k zdravemu načinu življenja. "Tudi letošnji Zdravi maj pričenjamo tako, kot bi se moral pričeti naš vsakdanjik, z zdravim zajtrkom. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, a mu zaradi hitrega načina življenja, premalokrat posvečamo pozornost," sporoča Nikolina Janković, sekretarka za socialno in študentsko problematiko ŠOUP.Organizatorji napovedujejo pestre brezplačne aktivnosti kot so izlet "Doživi Istro na kolesu", delavnice, pohod na Slavnik in sprehajanja psov iz zavetišča v sodelovanju s skupino PreProstoVoljni.

"Vse aktivnosti, ki jih pripravljamo, niso omejene le na študentsko populacijo. Dobrodošel je prav vsak, ki želi aktivno zakorakati v poletje. Prepričana sem, da se bo za vsakega našlo kaj zanimivega. Aktivno je zdravo," s sloganom Zdravega maja sekretarka ŠOUP zaključuje vabilo k udeležbi na projektu.Celoten program Zdravega maja 2019 je objavljen TUKAJ. Vsi dogodki (razen tečaja masaže) so brezplačni, nanje se lahko prijavi vsakdo - ni omejeno le za osebe s statusom študenta.

Mednarodni resor Študentske organizacije Univerze na Primorskem tokrat pripravlja ŠOUPijado na vodi.

Izlet na ladji namenjen druženju domačih in tujih študentov bo v sredo, 15. 5. 2019, ob 15. uri. Vstop na ladji bo možen na privezih v Kopru. Po plovbi po koprskem zalivu, se bomo ustavili poleg Mesečevega zaliva, kjer bomo najbolj pogumnim omogočili skok v morje. Po kopanju se bo ladja zasidrala v Izoli, kjer se izlet zaključi.

Prijave na dogodek potekajo na Info točki ŠOUP v Kopru in ŠOUPostaji Turistica v Portorožu, kjer je možna prijava z vplačilom kotizacije za dogodek v znesku 10 € od 7. do 14. maja 2019. Kotizacija vključuje prevoz z ladjo, hrano ter pijačo, ki bo na voljo na dogodku.

Facebook dogodek: Klik 

Deli novico: