ŠTUDENTI NA NOGAH, JELINČIČ VZTRAJA: "Tisti, ki so doma pri mamici na hladilnik priključeni, ne bi smeli dobiti denarja" (VIDEO)

Slovenija

Posnetek izjave poslanca in prvaka SNS Zmaga Jelinčiča, ki je zaokrožila po družbenih omrežji, je dvignila na noge študente. Odzval se je tudi predsednik ŠOUP Jure Ciglar, ki meni, da je izjava žaljiva in si poslanec takšnih izjav nikakor ne bi smel privoščiti. Jelinčič pa vztraja pri svojem in se sprašuje, zakaj se je v Sloveniji treba za resnico opravičevati.

"Vsak kur*** študent je dobil 150 evrov kar tako. Tisti, ki ne delajo so dobili 200 evrov, tisti, ki so že tako na sociali, potem je pa še vsak dobil tistih 200 evrov bonov," se sliši v posnetku poslanca SNS Zmaga Jelinčiča v družbi z Dimitrijem Ruplom in Igorjem Bavčarjem.

Izjava je razburila študente, ki so nad njo presenečeni, saj so tudi Jelinčič in njegova stranka podprli protikoronske zakone. Predsednik ŠOUP Jure Ciglar je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je izjava Jelinčiča žaljiva. Kot pravi, se je ogromno študentov v času epidemije znašlo v hudi finančni stiski. "Pomoč so nujno potrebovali in osebno menim, da jo še vedno zelo potrebujejo. Poslanec si takšnih izjav nikakor ne bi smel privoščiti," je zapisal Ciglar.

????"Vsak kur*ev študent je dobil 150 evrov, kar tako." (Zmago Jelinčič, predsednik SNS in poslanec Državnega zbora...

Posted by ŠOUP on Monday, June 29, 2020

"Mi smo podprli vse koronske zakone, dejstvo pa je, da smo že v samem začetku vladi predlagali, da se naredi selekcija. Tisti študentje, ki delajo, zato da študirajo, tistim bi morali dati dvojno toliko denarja. Tisti, ki pa so doma pri mamici na hladilnik priključeni, tisti pa nimajo kaj dobiti denarja," pri svojem vztraja Jelinčič, ki se sprašuje, zakaj se študentsko združenje tako razburja. "Vodijo ga gospodje, ki imajo kar nekaj več let kot študentje in tudi zaslužijo izredno dobro," je dejal v pogovoru za RTV.

Sprašuje pa se tudi, zakaj je njegova izjava žaljiva. "Od kdaj je pa resnica žaljiva? Res je, da zdaj po novem, odkar določeni ljudje, taki, ki imajo polno rit, krožijo z bicikli okoli parlamenta – za njih je resnica žaljiva, zato so pa pripravljeni popljuvati vse po vrsti, predvsem pa državo in domovino," pravi Jelinčič, ki vztraja pri svojih izjavah in jih ne obžaluje.

O študentih na RTV

Posted by Zmago Jelinčič Plemeniti on Monday, June 29, 2020

"Napaka je, da so vsi dobili enako denarja. Nekateri so ga zaslužili dvakrat več, nekateri pa ga ne bi smeli dobiti. Predvsem tisti lenuhi, ki so na socialni podpori, ki nič ne delajo, ampak samo zajedajo. In od kod dobivajo denar? Naš denar. Denar od tistih, ki plačujemo davke," je Jelinčič odgovoril na vprašanje, ali se namerava opravičiti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  01 .07. 2020 ob  15: 25
-3
"Ľili" prav si povedala, ščuva, spreobrača in razdvaja bolana janšistična politika.
Posta |  30 .06. 2020 ob  16: 45
Jelinčič se je žačel brigat za državni denar. Očitno ga je nekaj pametnega njegova bivša polovica naučila.
Sicer pa sem tudi sama proti temu, da so študenti dobili denar. Sprašujem se , zakaj?
Sem tudi sama proti temu, da s upokojenci dobili denar. Kaj je pa njim manjkalo, a so morda službo izgubili?

Nimam nič proti da kdo kaj dobi vendar tisti ki res nujno rabijo ne pa kar tako po vrstnem redu.
Kupovanje točk na volitvah. Pravice pa nikjer.
Upravičeni bi bili samo boni za hrano in nič drugega. Ne pa denar za cigarete....
JurčekBrezPrograma |  30 .06. 2020 ob  14: 14
14
Pričakovati od Jelinčiča, da kaj pametnega reče je isto, kot pričakovati, da omenjeni JURE CIGLAR napiše in javno objavi svoj program, ki bi ga moral imet kot predsednik te ŠOUP organizacije.
Ali kot pričakovati, da ŠOUP toži SEBASTJANA KOKLA in zahteva, da slednji vrne denar.
Ali kot pričakovati, da ŠOUP izpelje demokratične volitve in ne pretepa ali izključuje opozicije.
Ali kot pričakovati, da se ŠOUP otrese socialnih demokratov.
Ali kot pričakovati, da GREGOR GULIČ pošteno napiše izpit na managementu.
Ali kot pričakovati, da ALEKSANDAR SPREMO vrne telefon.
Ali kot pričakovati, da ŠOUP preneha plačevati ODVETNIŠKO PISARNO JEREB za potrebe zgoraj omenjenih v njihovih lastnik procesih.

Takšna pričakovanja so iluzorna.
Lili |  30 .06. 2020 ob  14: 13
Tito ni delil prav NIČ. Dejmo nehat s to bolano retoriko. Vsi smo delali in živeli v zaprtem sistemu. In futrali Tita in ostalo bando. Seveda si nismo postavljali vprašanj kam gre naš denar..Takrat nobenemu še na misel ni prišlo, da bi razmišljal, bog ne daj vprašal. Pač tako smo živeli in to je bilo to. Nismo imeli (v nekem obdobju seveda) skrbi. Službo si dobil, plačo tudi, ... Je pa seveda bilo neizbežno, da je šlo vse v maloro. Ker denarja pač ne moreš tiskat v nedogled in futrat folka s političnimi debatami. Za ene je bilo lepo, za druge tako, tako, za tretje je bilo slabo..Kaj čmo? Nehajmo primerjat in gledat nazaj. Priznajmo že enkrat na glas , da so bile (kot v vsakem obdobju zgodovine) dobre in slabe strani. Povejamo, da so bile narejene tudi krivice in velike napake. In gremo NAPREJ! Ne pa da se sedaj diskutira (radio Koper npr. danes ko izbirajo osebnost mececa ali neki takega), če se moramo sramovat, da je bil nono partizan? Kaj? Zakaj to sploh izpostavljamo kot problem? Kdo sploh diskutira o tem? Seveda smo vsi ponosni, da smo se uprli okupatorju, fašistom in ostalim! VSI! Da pa je komunizem ukradel partizansko gibanje in naredil veliko zla, pa je tudi neizpodbitno dejstvo. Dejmo nehat delat zgago med ljudmi, dajmo nehat delit na tiste, ki so z mano in tiste, ki so proti meni, na leve in desne, na bele in črne! To počne politika bolana in pokvarjena..le zakaj, le zakaj?
 |  30 .06. 2020 ob  13: 39
Jelinčič je prvi, ki bi moral biti tiho!!!!Prisesan 30 let na državne jasli se promovira z lažjo, krajo, sovraštvom do drugih in stalno išče koristi le zase. Trenutno podpira vlado, ker mu je všeč Janša, ki ima podobno retoriko kot on sam. Jelinčič skini si uni tvoj naziv di merda, ker nisi niti najmanj plemenit!!!!!
Eho |  30 .06. 2020 ob  13: 12
anton | 30 .06. 2020 12: 29


Tisti mercedes ali bemveji ali audiji, s katerimi se nekateri tipi vozijo na rdeči križ koštajo manj kot jurja evrov....Sicer se tudi jast načeloma strinjam, da bi bilo treba oddelat tudi socialno pomoč...Če dobi nekdo 400 evrov naj oddela deset dni za tistih 400 evrov....Tisti, ki ne delajo in prejemajo socialni dodatek bi morali tudi biti socialni do mene, ki delam tudi za njih, oziroma sem socialen do njih...Vendar, tega ne bo storila nobena vlada...Prva vlada, ki bi to storila bi padla v dveh dneh, ne glede na to katera vlada bi se tega lotila....Temu se reče kupovati socialni mir, ki odgovarja vsem na oblasti, tudi Jelinčiču....
Eho |  30 .06. 2020 ob  13: 03
Lili | 30 .06. 2020 ob 12: 182
@Eho


Kaj češ da je to 100 evrov ali 200 evrov....to ni nič....V mojih časih si dobil delo in čez nekaj tednov novo stanovanje...Tito je vsem mladim delil stanovanja...Danes pa Janša deli 100 evrov...prosim vas no....Pa še to bi jim nekateri vzeli nazaj....
 |  30 .06. 2020 ob  12: 56
Lili | 30 .06. 2020 ob 12: 181
@Eho


S vsem spoštovanjem, spoštujem vaš intelekt......Najprej sem napisal "tega si nobena vlada ne želi" šele v nadaljevanju sem pripisal "tudi sedanja vlada ne"....Od kar delam, tudi enkrat nisem stavkal, protestiral ali se kakorkoli drugače udeleževal protestnih shodov, navkljub temu poznam ljudi, ki so kdaj žal tudi prisiljeni protestirati in prepričan sem, da velika večina teh ljudi ne pljuva na nobenega, še najmanj pa na vojsko...Tisti, ki pa so to počeli mečejo slabo luč na vso državo in v tem primeru še najbolj na mirne protestnike, torej tej nekaj ljudi, ki je pljuvalo na vojsko se protestnih shodov niso udeležili enako naravnani in motivirani kot velika večina ostalih, ki si želijo predvsem na mirnih shodih na miren način brez vsakega pljuvanja pokazati nezadovoljstvo z delom vlade....Glede pomoči, ja božji ljudje, ja kaj je to 100 evrov ali malo več kot sto evrov, kaj so si pa s tem pomagali...Namesto samo pet dekagramov pariške z zelenjavo v sendviču si je študent tisti mesec privoščil 10 dekagramov pariške z zelenjavo ter celo dve fete najcenejšega sira z celo eno kumarco v sendviču...Že naslednji mesec pa mu je zmanjkalo za kumarco in sir v sendviču...
anton |  30 .06. 2020 ob  12: 29
Sprašujem se, ali moramo res tisti, ki plačujemo davke, hraniti vse te, ki so nedelavni in so na sociali in imajo včasih tudi dobre službe. Svoje besede v posnetku brani prvak SNS in dodaja, da v nasprotju s slovenskim pregovorom 'kdor ne dela, naj ne je'. Pri nas največ jedo prav tisti, ki ne delajo. Ne vem kaj tu sploh narobe. Zmago je samo povedal resnico in kamera je to posnela. Vsi smo že kdaj rekli in še danes rečemo, ta je večni študent, ta ima dve levi roki, ta ne zna oz. noče delat, tisti gre na rdeči križ z mercedesom, živi na socialki a se vozi z bmw, sta ločeno prijavljena na različnih naslovih a živita skupaj, zakaj že "uvoženi"v slo. živijo od socialnega turizma, vozijo audija, a država mu/jim subvencionira najemnino stanovanja, temu ni nič je zdrav a je v invalidski penziji, rajsi kot da dela cel mesec dobiva soc.pomoč in še in še bi lahko naštevali.
Lili |  30 .06. 2020 ob  12: 20
In še nekaj..Niso študenti na nogah. Je študentska organizacija na nogah..dobila navodila, da dela kažin in mediji itak komaj čakajo na vsak drek, da delajo polemiko. In to je to.. Celo Avdič na raidiu ena deli "pamet".. Sami plačanci!
Lili |  30 .06. 2020 ob  12: 18
@Eho
Hm... ta vlada, vlada le 100 dni..Kaj pa vse prejšnje vlade? Te itak niso imele ne idej ne jajc karkoli narediti, sedaj pa pošiljajo protestnike vsak petek v Ljubljano, na proslave, pljuvat vojsko. Se vam to zdi ok? Meni se to definitivno zdi izdaja države, kajti to je rušenje naše države, ne pa vlade! Zame to ni demokracija, temveč vodeno rušenje države. In Jelinčič (čeprav bi se dalo debatirat, ker je on že sto let na pozicijah, kjer lepo sisa denar) ima malo tudi prav. Dobil je čisto vsak študent, tudi uni, ki že sto let študirajo in ne delajo in živijo doma... Zakoj so dobili ti? In če mislite, da je to iskanje podpore, se globoko motite. Ker itak vsi pljuvajo, čeprav so denar pobasali. Če jim ni ok, naj ga vrnejo. Naj imajo jajca in rečejo ne hvala! Ma NI enega, ki bi to naredil. Ma smo prav en gnjil narod!
vseved |  30 .06. 2020 ob  09: 59
Je pa v Jelinčičevih besedah tudi nekaj resnice , samo čas zanje ni pravi.
1