ŠTUDENTI IN DIJAKI LAŽJE DO VOZNIŠKEGA IZPITA: ŠOUP in ODS sofinancirata tečaj prve pomoči za voznike

Koper

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) se zelo dobro zavedajo, da se študenti in dijaki v preteklih mesecih soočajo z višanjem različnih stroškov, ki so posledica inflacije na vseh področjih. Eden od stroškov, ki je bistveno višji kot nekoč, je tudi opravljanje vozniškega izpita.

Po premisleku so se odločili, da bodo v sodelovanju z Rdečim križem Koper 17 dijakom in študentom sofinancirali tečaj prve pomoči v znesku 30 evrov. Gre za gesto, s katero želijo opozoriti tudi na to, da se tako študenti kot dijaki težko spopadajo z vse večjimi stroški na različnih področjih in verjamejo, da bodo s to potezo vsaj delno olajšali pot do vozniškega izpita 17 dijakom in študentom. Pri projektu aktivno sodeluje tudi Obalna dijaška skupnost (ODS).

ŠOUP na področju sociale tekom celotnega študijskega leta organizira različne projekte in aktivnosti ter skrbi za socialni položaj študentov tudi s pomočjo ukrepov, ki jih predlagajo pristojnim odločevalcem. Kot je poudarila sekretarka za socialno in študentsko problematiko Tjaša Mele, bodo z naslavljanjem socialnih, bivanjskih in drugih stisk študentov nadaljevali tudi v bodoče.

"Situacija, ki trenutno vlada po celotni Evropi, je obremenila tudi mnoge študente in dijake, ki se srečujemo z višjimi stroški hrane, prevoza in najemnin. Po zaslugi študentskega dela, ki ga ob študiju mnogi redno opravljamo, se nekoliko lažje soočamo z naraščanjem vseh stroškov. Mladi znanje in pomembne kompetence pridobivamo tudi izven študija. Ker je opravljen vozniški izpit eden pomembnejših korakov proti samostojnosti in svobodi mladih, smo želeli dijakom in študentom priskočiti na pomoč in jih spodbuditi k opravljanju tečaja prve pomoči. Sofinanciranje tečaja je način, s katerim bomo vsaj malo finančno pomagali mladim. Vsem tečajnikom, ki danes pričenjajo s tečajem prve pomoči, iskreno želim veliko sreče in uspeha. Rdečemu križu Koper pa se zahvaljujem, da smo lahko skupaj organizirali tovrsten projekt," je še povedala Tjaša Mele.