STRUNJAN KOT ELITNA TURISTIČNA DESTINACIJA: Eno izmed pilotnih območij projekta ProNaCul

Piran

V Krajinskem parku Strunjan preizkušajo nove načine promocije turizma, ki bi jih lahko uporabili tudi na drugih zavarovanih območjih. Prizadevanja so del evropskega projekta ProNaCul, v katerem sodeluje 12 partnerjev iz držav ob Jadranskem morju. Potek so včeraj predstavili na novinarski konferenci v Strunjanu.

Projekt iz Interreg programa Adrion povezuje turizem, naravo in kulturo, je razložil Alberto Manzin iz Centra za pospeševanje podjetništva Piran. Ta je eden od sodelujočih partnerjev. Vsi prihajajo iz krajev, v katerih imajo eno ali več znamenitosti kulturne oziroma naravne dediščine, ki so pod zaščito Unesca ali Nature 2000.

Cilj projekta je izdelava skupnega sistema upravljanja zaščitenih območij in njihova promocija kot elitnih turističnih krajev. Razviti želijo nove turistične izdelke, ki bi spremenili dojemanje naravne in kulturne dediščine v javnosti, so povedali na novinarski konferenci.

Krajinski park Strunjan je eno od osmih pilotnih območij, na katerih preizkušajo metodologijo. Konkretno je s projektom pridobil nove usmerjevalne table, dodatno opremo v centru za obiskovalce in električna kolesa, ki bodo obiskovalcem olajšala ogled celotnega parka in bližnjih znamenitosti, so še povedali.

Projekt se je začel aprila 2020. Zaradi epidemije covid-19 so trajanje podaljšali do konca marca 2023.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija