STROŽJI UKREPI IN UVEDBA POLICIJSKE URE: A ne boste verjeli, odpirajo lokale

Svet

Črnogorske zdravstvene oblasti so danes sprejele nove ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ki bodo veljali od nedelje do 1. decembra. Med drugim uvajajo policijsko uro. Popustile pa so pod pritiski groženj s protesti gostincev, tako da bodo ob posebnih ukrepih v nedeljo znova odprli restavracije in lokale.

Nacionalni koordinacijski organ je sporočil, da so zaradi poslabšanja epidemioloških razmer uvedli policijsko uro med 21. in 5. uro, na prostem bodo lahko skupaj le štiri osebe, konec tedna bo prepovedano gibanje med občinami. Verski obredi morajo potekati brez vernikov, prepovedali so poroke, zasebna druženja in proslave, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Že sedaj je v državi obvezno nošenje zaščitnih mask za vse starejše od pet let v odprtih in zaprtih javnih prostorih.

Potem ko so gostinci zagrozili, da bodo sami odprli svoje lokale, bodo od nedelje lahko znova delali od 7. do 20. ure ob obveznem nošenju mask v prostorih. Obvezno morajo tudi postaviti pregrade iz pleksi stekla med mizami, ki morajo biti postavljene v razdalji dveh metrov. Za mizo so lahko največ štiri osebe. Odprli bodo tudi fitnes centre in telovadnice, a bodo morali vsi nositi maske, na desetih kvadratnih metrih bo lahko ena oseba.

Doslej so oblasti ukrepe uveljavljale po občinah po sistemu semaforja s strožjimi ukrepi za tiste, kjer so bile slabše razmere. Ker gre za majhno državo, pa so mnogi iz občin s strožjimi ukrepi ob koncih tedna odhajali v tiste z milejšimi.

KAKO NAJLAŽJE DO RECEPTA ALI ZDRAVNIKA? V ZD Koper je to tako enostavno (VIDEO)

Svoje delo so zaradi aktualnega stanje glede koronavirusa prilagodili tudi v koprskem zdravstvenem domu, tako med drugim do nadaljnjega osebno naročanje ni mogoče. Da bi obiskovalcem kar se da poenostavili postopek naročanja, so na njihovi spletni strani pripravili obrazec e-naročanje, s katerim boste najlažje prišli do zdravnika ali recepta.

Črnogorski inštitut za javno zdravje je danes sporočil, da so v zadnjem dnevu potrdili 601 okužbo, umrlo je 13 bolnikov s covidom-19, skupno 368.

Trenutno je aktivnih okužb 8828, kar je več kot odstotek prebivalcev v državi s 620.000 prebivalci. Od začetka epidemije so potrdil 26.109 okužb.

IDEALNI POGOJI ZA DELO TIK OB MORJU: Izberite si poslovni prostor v koprski marini

Marina Koper d.o.o. v na novo zgrajeni stavbi na Kopališkem nabrežju, ki se dizajnersko in funkcijsko popolnoma sklada z okoljem, tj. morjem in plovbo, prodaja prostore za pisarniške, trgovske ali storitvene namene, v skupni izmeri približno 1.000 kvadratnih metrov.

Nagel porast okužb so beležili po parlamentarnih volitvah konec avgusta, nov val okužb pa po pogrebu metropolita srbske pravoslavne cerkve v Črni gori Amfilohija v začetku meseca v Podgorici, ki se ga je udeležilo več tisoč ljudi. Mnogi so pokojnemu, ki je umrl po okužbi z novim koronavirusom, poljubljali roko, še spominja Hina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija