STROŽJA UREDITEV V CENTRU KOPRA: Na Pristaniški ulici tudi to poletje potopni valj, to pa so nova pravila

Koper

Od sobote, 15. junija, bo tranzitni promet po Pristaniški ulici v Kopru omejeval potopni valj. Prehod bo čez poletje dovoljen samo vozilom stanovalcev mestnega jedra z dovolilnicami in intervencijskim vozilom.

Od sobote, 15. junija, bo na Pristaniški ulici zapora od križišča s Piransko cesto do priključka ulice Belveder na Ukmarjevem trgu, ki bo veljala ob petkih med 20. in 23. uro ter ob sobotah in nedeljah med 9. in 23. uro"Bo pa ta omejitev nepotrebnih voženj letos strožja, saj bo prehod dovoljen samo vozilom stanovalcev mestnega jedra z dovolilnicami in intervencijskim vozilom," sporočajo iz MOK.

Na začetku Pristaniške ulice bo postavljena prometna signalizacija "Prepovedan promet za vsa vozila" z dopolnilno tablo "Dovoljeno za vozila z dovoljenjem". Potopni valj, ki deluje na podlagi avtomatske prepoznave registrskih oznak motornih vozil (t. i. tehnologija ANPR), bo po prepoznavi registrske oznake vozila omogočil vožnjo oziroma nadaljevanje poti po Pristaniški ulici le vozilom, katerih registrske oznake bodo vnesene v informacijski sistem, tj. stanovalcev z dovolilnicami in intervencijskim vozilom.

Za vse nepredvidene dogodke, ki bodo terjali nujen dostop po zaprtem delu Pristaniške ulice, bo na potopnem valju zapisana telefonska številka dežurnega delavca v Parkirni hiši Belveder.

Dostava bo tako za fizične kot pravne osebe mogoča samo do 9. ure zjutraj. Med konci tedna se bo tako dostava morala izvajati izven zaprtega dela Pristaniške ulice. Dostop do ribiškega pomola bo omogočen samo ribičem z dovolilnicami oziroma abonmaji za parkiranje na Ukmarjevem trgu.

V času zapore bo vožnja po Pristaniški ulici onemogočena tudi za stanovalce Kidričeve ulice, ki sicer nimajo dovolilnic, imajo pa možnost kratkotrajnega dostopa po Kidričevi ulici z drugim vozilom v gospodinjstvu. V času zapore Pristaniške ulice bodo pot mimo potopnega valja lahko nadaljevali samo imetniki dovolilnic.

Namen omejevanja prometa po Pristaniški ulici med turistično sezono je zmanjšati pritisk tranzitnega prometa v mestnem jedru. Za kratkotrajne postanke v mestnem jedru je občina od ponedeljka do sobote omogočila enourno brezplačno parkiranje v Parkirni hiši Belveder, ob nedeljah pa sta brezplačni kar dve uri parkiranja.

Za lažje premikanje po starem mestnem jedru in manjše dostave je vsem občankam in občanom ter obiskovalcem na voljo brezplačna Kurjerca, električno vozilo na klic, dosegljivo na telefonsko številko 051 488 000.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  13 .06. 2024 ob  08: 05
... izola je glede prometne ureditve svetovni fenomen, najlepsi, zgodovinski, center mesta, v mandraču, "tik" ob morju, namenja parkirišču ...
Martin Kacur |  12 .06. 2024 ob  20: 18
Kaj bo s kolesi, skutetji in skiroji?