STROKA PRIHODNJI TEDEN O DODATNEM SPROŠČANJU UKREPOV: Na prvem mestu odprava mask v šolah

Slovenija

Stroka bo prihodnji teden razpravljala o možnosti sproščanja še preostalih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19, če se bo trend izboljševanja epidemičnih razmer v Sloveniji nadaljeval, je napovedal minister za zdravje Janez Poklukar. Po njegovih besedah je na prvem mestu pobuda odprave obveznega nošenja zaščitnih mask v šolah.

Ni še znano, če bo stroka, v primeru predloga odprave zaščitnih mask v šolah, predlagala odpravo mask le v prvih treh razredih osnovnih šol ali pa za vse razrede osnovnih šol, je ob tem pojasnil zdravstveni minister Janez Poklukar.

Poudaril je, da so dnevne številke na novo okuženih s koronavirusom v tem tednu pomembno nižje kot v prejšnjem, prav tako se še vedno znižuje število hospitaliziranih covidnih bolnikov na navadnih oddelkih, ob stagnaciji števila covidnih bolnikov na intenzivnih oddelkih.

Se je pa zvišala povprečna starost covidnih bolnikov tako na navadnih kot intenzivnih oddelkih. Ob tem je spomnil, da so v začetku petega vala epidemije pretežno zbolevali mladi, ki bolnišničnega zdravljenja večinoma niso potrebovali, sedaj pa se več okužb pojavlja tudi med starejšimi.

V četrtek so v Sloveniji ob 1764 PCR-testih in 11.837 hitrih antigenskih testih potrdili 1911 okužb z novim koronavirusom. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v državi trenutno 52.648 primerov aktivnih okužb. Na navadnih oddelkih je po podatkih vlade zaradi covida-19 hospitaliziranih 345 bolnikov, na intenzivnih pa 100.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija