STRMČNIK ZAVAJAL NAMENOMA? Direktor Adrie o dogovoru o selitvi kampa nič ne ve

Ankaran

V ponedeljek je na predvolilnem srečanju ankaranskih županskih kandidatov, ki je potekalo v Kongresnem centru Adria, aktualni župan Gregor Strmčnik povedal, da se kamp Adria seli iz resorja Adrie. Razlog za to naj bi bila predvidena širitev Ortopedske bolnišnice Valdoltra, Adria pa naj bi nadomestno lokacijo dobila v Jernejevem zalivu. 

Strmčnik je na soočenju izjavil, da so razvojno načrtovanje občine Ankaran začeli v letu 2012, na delavnice prostornega in razvojnega načrtovanja pa so bili povabljeni tudi vsi deležniki: Debeli rtič, bolnišnica Valdoltra, Adria Ankaran, vojašnica in Luka Koper. Vsi naj bi tudi pripravili strategije njihovega dolgoročnega razvojnega načrta, ki so upoštevane v prostorskem načrtu.

"Bolnišnica Valdoltra je proti zahodu dobila 1,1 ha za širitev zdravstvenih dejavnosti. Adria Ankaran zelo kooperativno sodeluje, hvaležen sem direktorju, sporazumno urejamo, imava podpisano pismo o nameri o preselitvi kampa na ustreznejšo lokacijo, šli bodo na boljše, na petzvezdično raven glampinga brez avtomobilov. Prostor pa bo namenjen, kjer je sedaj kamp, razvoju družbenih dejavnosti za občino. Sodelovanje z Adrio je vzorno," je na soočenju dejal Strmčnik. 

Izjava je med prisotnimi sprožila nemalo začudenja, zato smo želeli Strmčnikove navedbe preveriti. Zanimalo nas je, ali navedbe držijo, zakaj je do tega prišlo in kaj se bo zgodilo s kampom. Odgovore smo poiskali pri direktorju družbe Adria Turistično podjetje Alešu SemejiSemeja je povedal, da so bile med ponedeljkovo razpravo izrečene trditve o že dogovorjeni selitvi kampa, ki so presenetile tudi njih. Sprožile so množico vprašanj, med drugimi so se nanje že obrnili zaposleni, reprezentativni sindikati, nekateri družbeniki in tudi pavšalni zakupniki parcel v kampu Adria.

Semeja je dejal, da je občina Ankaran v preteklosti že večkrat izrazila interes po pridobitvi zemljišč za širitev naselja in občinske infrastrukture na območje zdajšnjega kampa v resortu Adria. V ta namen je občina Ankaran poslala predlog menjave zemljišč, po katerem bi se menjala zemljišča v kampu Adria za zemljišča v nekdanjem kampu v Jernejevem zalivu. Za preučitev tega predloga je bila oblikovana mešana delovna skupina, ki je preučevala predlagane podlage menjave. Ugotovitve pravnih strokovnjakov iz delovne skupine so, da trenutno stanje ne omogoča menjave, saj je v povezavi s predmetnimi zemljišči odprtih še več pravnih vprašanj. Slednja nikakor niso nerešljiva, bo pa potrebno zaključiti več pravnih postopkov, preden bo pravni status zemljišč urejen do te mere, da bi bila potencialna menjava sploh mogoča. 

"Na tej točki lahko zagotovimo, da družba Adria ni podpisala nobenega sporazuma, predpogodbe, pogodbe ali kakršnekoli druge pravne podlage z občino Ankaran ali katerokoli drugo pravno ali fizično osebo, ki bi našo družbo kakorkoli zavezovala k menjavi ali prodaji zemljišč v kampu. Vsem najemnikom in pavšalnim zakupnikom parcel lahko zato zagotovimo, da bodo s strani družbe Adria vse podpisane pogodbe v celoti spoštovane in iz tega naslova ni potrebna nikakršna skrb. Enako seveda velja tudi za vse naše zaposlene in zunanje sodelavce v kampu. V družbi Adria bomo še naprej stremeli k tvornemu sodelovanju z lokalno skupnostjo. Verjamemo, da so bile izrečene izjave dobronamerne, a zaradi pomanjkanja časa in izjavljene v 'žaru' razprave parcialno in morda napačno izražene," je še povedal Semeja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  19 .11. 2022 ob  08: 37
23
Če je karkoli podpisano, bo Strmčnik to javno objavil.
Silvana63 |  18 .11. 2022 ob  20: 36
-3
Kaj pa če Adria zavaja? Res je, občina Ankaran z županom Strmčnikom vam gre res na živce. Nam, Ankarančanom je pa super. W Gregor!
SkateBordKite |  18 .11. 2022 ob  16: 23
-12
Mi v Ankaranu dobro poznamo Adrio Ankaran že vsa ta leta. Vodstvo se res zamenja ampak mentaliteta tipo: jaz o tem ne vem nic je stalna praksa tam!.

Samo vam gre v nos naš Gregor a?