STRELSKI NAPAD V STANOVANJSKI SOSESKI: Ubil štiri ljudi, med njimi tudi dojenčka

Kronika

V ameriški zvezni državi Florida je v nedeljo nekdanji ostrostrelec ameriške vojske v strelskem napadu ubil štiri ljudi, vključno z dojenčkom, ki ga je mati držala v naročju, so sporočile oblasti.

Napadalec je v stanovanjski soseski na območju Polk County ustrelil in ubil 40-letnega moškega, 33-letno žensko in njenega trimesečnega sina ter 62-letno otrokovo babico, je na novinarski konferenci pojasnil okrožni šerif Grady Judd. Strelec, ki je bil v polni bojni opremi, je poleg tega ranil 11-letnico, nato pa se je po silovitem obstreljevanju predal policiji.

Napadalec naj bi bil 33-letni nekdanji ostrostrelec ameriške vojske, ki je med drugim služboval v Iraku in Afganistanu. Glede na lastne navedbe naj bi jemal metamfetamin. Zaenkrat ni jasno, kaj je botrovalo napadu, glede na prve ugotovitve pa preiskovalci niso našli povezave med strelcem in žrtvami.

V strelskem spopadu s policijo je bil sicer poškodovan tudi sam, zaradi česar so ga odpeljali v lokalno bolnišnico, kjer je znova poskusil napasti policiste. Po zdravstveni oskrbi so ga prepeljali v zapor, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  06 .09. 2021 ob  13: 15
to so naravne posledice, ki jih imajo vojaki, ko pridejo domov z mirovnih misij. Ven iz NATO!!!!