Strelske vaje Ožbolta

Portorožani so že v prvi tekmi z okrepitvijo Ožboltom na čelu zlahka opravili s Štajerci, toda včeraj v Podčetrtku so pričakovali bolj tesen dvoboj. Tretjeuvrščeno ekipo lige namreč na vročem domačem terenu ponese publika, trener Subotič je zato pred tekmo opozarjal na pazljivost pod košem. Toda razigral se je Sašo Ožbolt, ki je bil glavni krvnik Podčetrtčanov! Slednji je imel izjemen met iz igre: 8/11 (4/5 za 3, 4/6 za 2).

Igor Spešič, igralec Term Olimia: "Glavni razlog za poraz je ta, da nam danes ponovno ni steklo v napadu. V obrambi smo odigrali zelo solidno, razigral se je le razpoloženi Ožbolt. Ne bom govoril o sodnikih, je pravilno med tekmo povedal soigralec Rok Gobec. Seveda sem razočaran zaradi poraza. Lepo je bilo igrati pred polnimi tribunami in upam, da bo še večkrat tako. Ne nazadnje se naša ekipa trudi in upam, da to gledalci vidijo. Mi se bomo borili naprej in upam, da tudi zmagovali."
Terme Olimia  – Spl. plovba Portorož 60:76 (18:20, 13:21, 13:17, 16:18)

Spešič 20 (11 skokov), Maček 19 (4 podaje); Ožbolt 32 (6 skokov, 1 podaja), Remus 13 (7 skokov)

"Obramba in skok sta prinesla današnjo zmago. Imeli smo tudi pravo koncentracijo, pravi pristop in nadzor nad tekmo. Na koncu smo prišli do zaslužene zmage. Pohvalil bi celotno ekipo. Gremo naprej. Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu," je trener portoroške ladje Kosta Subotič pojasnil glavne razloge za zmago.

Portorožani so z zmago skoraj na pragu prve lige, kar bo še povečalo zanimanje za košarko na Obali pred prihajajočim Evropskim prvenstvom, ki bo potekalo  tudi v Kopru. 

Sorodne vsebine: 

Portoroški stroj melje naprej!

Portorož zlomil Koper

Debi Ožbolta napolnil dvorano v Luciji

 

 

Deli novico: