STRELJANJE NA SAVDSKO VELEPOSLANIŠTVO V HAAGU: Osumljenec je že v priporu

Svet

Nizozemska policija je prijela osumljenca po današnjem streljanju na savdsko veleposlaništvo v Haagu, v katerem je bila povzročena gmotna škoda, ranjenih pa ni bilo. Policija je sporočila, da je osumljenec v priporu in da ga bodo zaslišali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fotografija je simbolična.

Sporočila je tudi, da so 40-letnega osumljenca prijeli osem ur po streljanju v kraju Zoetermeer, ki je oddaljen 16 kilometrov od Haaga. Zasegli so tudi osebno vozilo. Dodali so, da so pred veleposlaništvom našli več tulcev nabojev.

Savdsko veleposlaništvo je potrdilo, da v streljanju njihovi uslužbenci niso bili poškodovani. Varnostniki veleposlaništva so pristojne oblasti obvestili o incidentu, takoj ko se je zgodil, so dodali v sporočilu, objavljenem na Twitterju.

KAKO NAJLAŽJE DO RECEPTA ALI ZDRAVNIKA? V ZD Koper je to tako enostavno (VIDEO)

Svoje delo so zaradi aktualnega stanje glede koronavirusa prilagodili tudi v koprskem zdravstvenem domu, tako med drugim do nadaljnjega osebno naročanje ni mogoče. Da bi obiskovalcem kar se da poenostavili postopek naročanja, so na njihovi spletni strani pripravili obrazec e-naročanje, s katerim boste najlažje prišli do zdravnika ali recepta.

Savdske državljane na Nizozemskem so pozvali k previdnosti. Savdska vlada je obsodila ta "strahopeten napad" in se zahvalila nizozemskim oblastem za hitro ukrepanje, so še dodali.

Nizozemsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da incident jemljejo zelo resno in da so v tesnih stikih s savdskimi oblastmi. V streljanju je bilo prestreljenih več oken. Po poročanju nizozemskega Omroep West so našli okoli 20 lukenj v več nadstropjih stavbe v središču mesta. Tiskovni predstavnik policije je sporočil, da so jih o incidentu obvestili okoli 6. ure zjutraj. Po streljanju so preventivno omejili dostop do savdskega veleposlaništva.

IDEALNI POGOJI ZA DELO TIK OB MORJU: Izberite si poslovni prostor v koprski marini

Marina Koper d.o.o. v na novo zgrajeni stavbi na Kopališkem nabrežju, ki se dizajnersko in funkcijsko popolnoma sklada z okoljem, tj. morjem in plovbo, prodaja prostore za pisarniške, trgovske ali storitvene namene, v skupni izmeri približno 1.000 kvadratnih metrov.

Agencija AFP dodaja, da se je incident zgodil dan po napadu v savdski Džedi, ko sta bila v eksploziji na spominski slovesnosti ob obletnici konca prve svetovne vojne ranjena dva policista. Dogodka so se udeležili zahodni tuji diplomati. Odgovornost za napad je danes prevzela džihadistična skupina Islamska država.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija