STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA V ISTRSKIH OBČINAH: Naredilo jo bo ljubljansko podjetje

Koper

Občine slovenske Istre so izbrale izvajalca, ki bo izdelal Strategijo razvoja turizma Istre do leta 2030. Strategijo bo v sodelovanju z delovno skupino, ki jo sestavljajo predstavniki vseh štirih istrskih občin, izdelal Zavod Tovarna trajnostnega turizma iz Ljubljane.

Mestna občina Koper, Občina Izola, Občina Piran in Občina Ankaran so se na podlagi Strategije slovenskega turizma 2022–2028, katere cilj je regijsko združevanje, zavezale da bodo sprejele skupno strategijo razvoja turizma. Pred leti so se sicer združile pod blagovno znamko Love Istria in ravno na podlagi prepoznanih prednosti povezovanja so sedanji istrski župani sklenili dogovor o naročilu ter sofinanciranju izdelave strategije turizma.

Na podlagi dogovora je Mestna občina Koper izvedla postopek javnega naročila za izbor izdelovalca strategije, medtem ko so plačniki strategije vse štiri občine, ki so tudi podpisale pogodbo z izbranim izdelovalcem – Zavodom Tovarna trajnostnega turizma iz Ljubljane.

Med cilji strategije je med drugim oblikovanje skupne vizije enovite destinacije, identificiranje ključnih priložnosti, konkurenčnih prednosti in ovir ter doseganje turističnega potenciala regije. Predvidoma prihodnje leto je načrtovana predstavitev strategije in novega modela organizacije občinskim strukturam, nato pa bi sledila obravnava strategije na občinskih sejah istrskih občin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
japajade |  23 .10. 2023 ob  17: 18
kokodek@
kokodek |  23 .10. 2023 ob  14: 18
žabarji že vedo, kaj rabijo, ko pridejo v Istro, zato si bodo napisali strategijo, poveri noi
Ištrijan |  23 .10. 2023 ob  13: 59
Žabarizacija Istre se nadaljuje.