STRAŠNI PRIZORI IZ MARINE MEDULIN: Izbruhnil požar, v katerem je zgorelo najmanj 22 plovil (FOTO, VIDEO)

Kronika

V Medulinu na jugu hrvaške Istre je ponoči v tamkajšnji marini izbruhnil požar, v katerem je zgorelo najmanj 22 plovil. Požar je gasilcem uspelo omejiti okoli 7.00.

Podatkov o morebitnih poškodovanih ni. Nekaj plovil je potonilo, po nekaterih navedbah naj bi ljudje skakali v morje in nekaj plovil uspeli umakniti na varno. Predvidevajo, da bo končno število poškodovanih plovil še večje.

DVD općine Medulin na Intervenciji u Medulinskoj lućici

Objavil/a Dvd Općine Medulin dne Torek, 14. maj 2024

Policija je obvestilo o požaru v marini Medulin prejela ob 3.54. Ob prihodu gasilcev na kraj je bil požar razširjen na okoli 20 plovil. Začeli so umikati plovila, ki jih ogenj še ni zajel in istočasno gasiti. Slišati je bilo eksplozije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  15 .05. 2024 ob  15: 12
Ob zelo veliki škodi tako na plovilih, morju in okolju, je potrebno povedati, da se je vse skupaj pripetilo zelo hitro, pa še močan veter je bil, tako, da je zgorel del plovil, sreča pa je, da se ni razširilo še na druga plovila, ki so bila tudi v marini. Povedali so, da so bila plovila privezana na pontonskem pomolu in je bilo zaradi tega otežkočeno gašenje s kopnega. Zato naj bi bilo edino uspešno gašenje iz morske strani, s posebej opremljenimi barkami za gašenje.
Ker imamo tudi mi na obali veliko plovil, pa tudi marin, bi bilo veliko vprašanje, kako bi se znašli pri nas, saj tudi posebnih plovil za gašenje iz morja še ne premoremo. Kljub temu, da se iz pomorske šole, pomorske fakultete in tudi gospodarstva, takšno rešitev že večkrat predlagali, še vedno ni prišlo do nakupa ali izdelave ter predelave takšnega specializiranega plovila. Upam, da ne bo ob zakasnjeni nabavi že prepozno, obenem pa bi lahko pregledali vse komunalne priveze ter marine na Obali, kako je s protipožarnim varovanjem ter izvajanjem protipožarnih in varnostnih načrtov. Kako je za to poskrbljeno v Izolskem akvatoriju, saj je ob dogradnji novih pontonskih pomolov, gneča že kar velika, če že ne prevelika na tako majhnem prostoru. Samo upati je, da so prostorski načrtovalci in odločevalci oziroma lastniki marin na Obali imeli v mislih tudi varnost plovil, njihovih lastnikov ter držabljanov in ne samo lov za dobičkom...