STRANKA BO KOT KAŽE OBSTALA: To je odziv GZOP-a na Zadkovićev odstop

Piran

Potem ko je v javnost prišla novica, da je piranski župan Đenio Zadković odstopil z mesta predsednika stranke Gibanje za občino Piran, so se danes z izjavo za javnost, ki jo je medijem poslal vodja svetniške skupine GZOP Kristijan Cerovac, odzvali člani stranke. Izvedeli smo tudi, da se odstopi s funkcij v stranki in izstopi iz stranke kar vrstijo, saj so se županu pridružili tudi njegovi svetovalci.

V stranki so danes v izjavi za javnost navedli, da je bila na torkovem sestanku razširjene delovne skupine, ki so jo sestavljali člani izvršnega in nadzornega odbora ter svetnikih GZOP, tudi točka o glasovanju za izključitev člana stranke, ki je bil istočasno član izvršnega odbora. "Na njegovo sporno delovanje smo opozarjali že več mesecev in z večino izglasovali njegovo izključitev iz stranke in s tem tudi organa stranke," so poudarili.

Ne omenjeni član stranke ne župan Zadković na glasovanju nista želela sodelovati, ampak sta predčasno zapustila sestanek, naslednji dan pa je sledil odstop Zadkovića kot predsednika stranke, ki se je za to dejanje odločil samovoljno, so zapisali. "Temu je sledil odstop najožje ekipe župana, ki po njihovih navedbah ne odobrava takšnega povsem legitimnega delovanja," so dodali v sporočilu za javnost.

Vodja svetniške skupine GZOP, Kristijan Cerovac
Člani GZOP na skupni fotografiji pred volitvami

V GZOP so še napovedali, da bo strankin izvršni odbor izvedel nadomestna imenovanja članov za vršilce dolžnosti v organih stranke na izpraznjena mesta, obenem pa v najkrajšem možnem času sklical izredni kongres GZOP ter s tem preveril zaveze članstvu in izvajanju programa ter reorganizacijo delovnih teles stranke.

Ob tem so obžalovali, da do danes ni bila izpolnjena niti ena obljuba iz strankinega programa, "kar je ključni povod za razhajanja v stranki od volitev do danes s sedaj že bivšim predsednikom stranke".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija