PODROBNOSTI ROPA NAJSTNIKOV V IZOLI: Šopirili so se z večjim kuharskim nožem, tako bo ukrepala policija

Kronika

Pred dnevi smo poročali, da so policisti v Izoli obravnavali štiri najstnike, ki so oropali sovrstnike na plaži v San Simonu. Gre za 14-letnega, 15-letnega, 16-letnega in 17-letnega osumljenca. Oglasil se nam je bralec, ki je sorodnik ene od žrtev.

Spomnimo, da so omenjeni štirje najstniki minulo soboto okoli 21.00 na plaži v San Simonu oropali 16-letnika. Iz koprske policijske uprave so sporočili, da so štirje Izolani, ki so imeli s seboj nož, obstopili skupino najstnikov in od njih zahtevali denar. Eden od storilcev je iz oškodovančevega nahrbtnika vzel denarnico in iz nje denar. In medtem, ko so policisti zbirali podatke o omenjenem ropu, so osumljenci zakrivili še en rop. Tokrat sta bili žrtvi istih osumljencev še dva 15-letnika.

Oglasil se nam je sorodnik ene od žrtev, ki jih očitno ni malo. 14-letnik, 15-letnik, 16-letnik in 17-letnik naj bi bili Izolanom dobro poznani zaradi svojega početja. Vsi štirje so po naših informacijah državljani Kosova.

Delovali naj bi tako, da običajno obkolijo otroka nekje na ulici. Če je to v zimskem času na primer, eden od njih odpne bundo, kjer nosi bejzbolsko palico, jo pokaže, nato pa žrtvi zagrozijo "daj denar". Sobotna ropa omenjenih najstnikov naj tako ne bi bila edina in še manj prva, saj naj bi jih koprski kriminalisti v preteklosti že obravnavali zaradi istovrstnih kaznivih dejanj, kot je izsiljevanja denarja in grožnje.

Za več pojasnil smo se obrnili na Policijsko upravo Koper, navsezadnje gre za kaznivo dejanje, pri katerem je uporabljeno orožje, v tem primeru nož, in pri katerem osumljenci grozijo zoper življenje in telo. Zato smo na koprsko policijsko upravo vprašali tudi, v katerih primerih kaznivih dejanj se mladoletniki oziroma otroci starejši od 15 let obravnavajo kot polnoletne osebe, a njihovih odgovorov na to vprašanje nismo prejeli. Prav tako nam niso odgovorili na vprašanje, ali so policisti omenjene mladoletnike obravnavali že v preteklosti. 

So pa nam na Policijski upravi (PU) Koper potrdili, da so policisti PP Izola, ob pomoči policistov PP Piran, EVSP Koper in kriminalista SKP PU Koper v soboto, 18. junija, v večernih urah na plaži v Simonovem zalivu obravnavali kaznivo dejanje ropa, kaznivo dejanje poskus ropa in kaznivo dejanje grožnje z nevarnim predmetom.

Prav tako so nam potrdili, da so vseh kaznivih dejanj osumljeni štirje mladoletniki, državljani Kosova s stalnim prebivališčem v Izoli.

"Osumljeni mladoletniki, ki so se združili zato, da bi ropali, so z uporabo groženj, fizične sile ter z uporabo večjega kuhinjskega noža terjali, in v enem primeru tudi izterjali, denar od treh mladoletnih vrstnikov," so opisali podrobnosti dogodka.

Policisti so na kraju ugotovili identiteto vseh štirih osumljenih mladoletnikov, nož, ki je bil uporabljen pri kaznivih dejanjih, pa zasegli.  O kaznivih dejanjih so obvestili vse starše osumljenih in oškodovanih mladoletnikov, ki so po končanem postopku skupaj zapustili PP Izola. Sledi še zbiranje obvestil in kazenske ovadbe zoper štiri osumljene mladoletnike.

Ker gre za mladoletnike, ki so zašli v težave in kriminal, smo se za več pojasnil obrnili tudi na Center za socialno delo (CSD) Južne Primorske. Tudi njihove odgovore še čakamo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
forešter4 |  24 .06. 2022 ob  09: 04
obala je zakon
dokler si živ..
Munk |  23 .06. 2022 ob  21: 46
10
ajde, zdaj pa res ne more biti tole problem uredit, saj imaste Meiro Hot, ona pa ja pozna problematiko, mogoče tudi mularijo! Tačiuša, pa to...
Munk |  23 .06. 2022 ob  21: 44
..
Stric iz ozadja |  23 .06. 2022 ob  16: 39
-19
Kako ste smešni. Sedaj, ko se dogaja, vsi kakor "bum,bum,bum": izgant ljudi, prepovedat uvoz,.... Ko pa treba volit tiste, ki to omogočajo pa vsei za njih! Da ne omenjam, da so napadeni vsi, i na take težave opozarjajo predno se zgodijo... Fašisti, nacionalisti, šovinisti, .... Čestitam za kratkovidnost in neodgovornost ter dvoličnost. O.V.C.E.!!!!
Spaho |  23 .06. 2022 ob  16: 17
17
hm...v kopru so zginle 4 pištole...bomo vidli travme iz okolja....to niso nobene travme...to so naduvani ljudje, ki so močni ko so v grupi...upam, da vejo da v povprečno pištolo gre med 15 in 17 nabojev....da ne bojo presenečeni, ko bo kdo drugi potegnu kaj iz žepa :D
Zhe |  23 .06. 2022 ob  16: 13
-52
Verjetno ni problem, da so s Kosova, ampak je problem revščina, občutek nemoči in izključenosti, ali pa travma iz okolja iz katerega so pobegnili ... človek, ki je zadovoljen s svojim življenjem se ne obnaša tako, četudi je še tako mlad ... v vsakem primeru je to kriminal, kar je absolutno nesprejemljivo oz. je takšno obnašanje mladih katastrofa. Ne zdi se mi pa niti sprejemljivo, da se problematizira njihovo nacionalnost. Tudi te 'mladi kriminalci' so verjetno bili žrtve nekoga v preteklosti, da se sedaj sami tako obnašajo.
manemebasat |  23 .06. 2022 ob  13: 24
82
Golazen sterat ven iz Slovenije! Naj gredo past ovce na Kosovo.
Prognostik |  23 .06. 2022 ob  13: 05
30
Izolsko meščanstvo, high society, jet set, ...
Prč |  23 .06. 2022 ob  11: 37
103
To kosovsko bando bi lahko ustavili pred 40 leti, ko so prišli v Izolo prodajat "sadje in zalanjavo." Od takrat do danes počnejo kar jim paše in samo še huje bo. Če se sami ne bomo organizirali in stvari uredili, ne vidim nič dobrega. Organi pregona so neučinkoviti, zakaj, to je pa dolga zgodba.