ŠTEVILO SMRTNIH ŽRTEV NARAŠČA: Stavba je gorela tako, ko da bi jo nekdo "polil z bencinom" (FOTO, VIDEO)

Kronika

Število potrjenih smrtnih žrtev požara, ki je v četrtek izbruhnil v 14-nadstropnem stanovanjskem bloku v španski Valencii, je naraslo na deset, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Po besedah županje mesta Marie Jose Catala je še vedno pogrešanih do 15 ljudi, še 15 pa jih je bilo v požaru poškodovanih, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Lahko potrdimo, da je policija po začetni preiskavi identificirala deset trupel," je povedala Pilar Bernabe, predstavnica vlade avtonomne skupnosti Valencia. Število mrtvih bi se po navedbah lokalnih oblasti sicer lahko še povečalo.

Požar je izbruhnil v četrtek okoli 17.30 po lokalnem času izbruhnil v enem od 143 stanovanj v 14-nadstropnem bloku v soseski Campanar in se hitro razširil na sosednjo stavbo. Z ognjenimi zublji se je borilo več kot 20 gasilskih ekip, ki so iz goreče zgradbe z žerjavi rešili več stanovalcev.

Po besedah županje Catala je pogrešanih do 15 ljudi. Še toliko je poškodovanih, vključno s sedemletnim otrokom in sedmimi gasilci, vendar njihova življenja niso ogrožena.

Prizorišče požara je danes obiskal tudi španski premier Pedro Sanchez. Prebivalce je pozval, naj pokažejo sočutje, naklonjenost in solidarnost z žrtvami, njihovimi družinami in tistimi, ki še vedno ne vedo, kaj se je zgodilo z njihovimi bližnjimi.

Ogenj se je sicer po stavbi, ki je bila dokončana šele pred nekaj leti, hitro razširil med drugim zato, ker je bila fasada narejena iz vnetljivih materialov. K hitremu širjenju je doprinesel tudi močan veter. Prebivalci so medtem poročali, da je stavba gorela tako, ko da bi jo nekdo "polil z bencinom".

Lokalne oblasti so pred tem danes razglasile tridnevno žalovanje za celotno regijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  24 .02. 2024 ob  07: 32
Tudi ta objekt se je zrušil zaradi požara ali se ni?