Stevardese proti telefoniranju na letalih

Tehnologija

Predsednik ameriške Zvezne komisije za komunikacije (FCC) Tom Wheeler je v četrtek dejal, da so pravila glede uporabe mobilnih telefonov na letalih zastarela in jih je treba spremeniti. Napoved je naletela na ostro nasprotovanje letalskega osebja, ki si na krovu ne želi klepetavih in glasnih potnikov.

 

Wheeler je nekdanji lobist industrije za mobilno telefonijo in želi si, da bi letalske družbe potnikom omogočile, da med poletom uporabljajo mobilne telefone. Med vzletanjem in pristajanjem bi bilo klepetanje po telefonu še vedno prepovedano.

Združenje stevardes se je na predlog odzvalo z odločnim nasprotovanjem in trditvijo, da tudi velika večina letalskih potnikov ne želi tega. Utrujeni potniki si še najmanj želijo med poletom poslušati glasno govorjenje po telefonu, pravijo in opozarjajo, da bo prihajalo do prepirov ali celo pretepov.

Ameriška zvezna uprava za zračni promet (FAA) je pred kratkim že spremenila pravila glede uporabe elektronskih naprav na letalih in po novem je mogoče tudi v času vzletanja in pristajanja uporabljati mobilne telefone in druge naprave, vendar ne za govorjenje. 

Deli novico: