STEVANOVIĆ ŽE NA PROSTOSTI: Stranka Resni.ca sporočila, da je doma, "živ in zdrav ter še bolj motiviran"

Na domu predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića in na sedežu stranke so dopoldan potekale hišne preiskave, o čemer smo že poročali. Stevanovića, ki je v zadnjih tednih pozival na shode, po torkovem pa ga je policija pridržala, je bil zvečer izpuščen iz policijskega pridržanja.

Kriminalisti naj bi se po poročanju TV Slovenija na domačem naslovu Stevanovića zglasili okoli 9. ure zjutraj, kakšno uro kasneje pa je preiskava potekala tudi na sedežu stranke Resni.ca v poslopju Stare pošte v središču Kranja. Kriminalisti so stavbo zapustili skupaj s Stevanovićem in odvetnikom po poldrugi uri, so še poročali.

Med pridržanimi na torkovem protestu je bil tudi glasbenik Zlatan Čordić, ki je imel pred tem govor na shodu. Njegov odvetnik David Sluga je za STA pojasnil, da hišnih preiskav pri Ćordiću ne pričakuje. Je bil pa ta po poročanju medijev popoldne, nekaj pred potekom 48-urnega pridržanja, pripeljan pred preiskovalnega sodnika. Po privedbi k sodniku Sluga pričakuje Ćordićev izpust.

Policija je za STA v pisnem odgovoru popoldne pojasnila, da zaradi varstva osebnih podatkov še vedno ne morejo podati točnih odgovorov o pridržanih osebah. Potrdili so, da so preiskovalci NPU pri enem od osumljencev izvedli dve hišni preiskavi. Poleg tega so sporočili, da je bil eden od pridržanih priveden pred preiskovalnega sodnika.

V preiskavi so bili aktivno vključeni kranjski kriminalisti, kriminalisti Uprave kriminalistične policije in preiskovalci NPU. Slednji so v sredo tudi prevzeli vodenje preiskave. Do prevzema vodenja preiskave je privedla "velika količina nepregledanih posnetkov, kratek časovni rok za izvedbo vseh operativnih ukrepov", pa tudi zagotavljanje zadostnega števila policistov za "varno in strokovno izvedbo nujnih preiskovalnih dejanj". Kljub temu po njihovem zatrjevanju v preiskavi še vedno sodelujejo vsi zgoraj našteti kriminalisti.

Stevanović naj bi se po poročanju medijev v torek sam predal policiji. Po torkovem protestu so v stranki Resni.ca v sporočilu za javnost zapisali, da je bil med torkovih protestom "pod stalno grožnjo policije, da bo za čas protesta prijet". Po njihovem mnenju naj bi to nakazal tudi notranji minister Aleš Hojs. V istem sporočilu so se sicer tudi distancirali od izgredov, Stevanović pa je na protestu dejal, da protestov ne uporablja za politično kampanjo.

Da je Stevanović izpuščen iz pridržanja, je na družbenem omrežju Facebook sporočila tudi stranka Resni.ca. Zapisali so, da je doma, "živ in zdrav in še bolj motiviran kot prej".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  08 .10. 2021 ob  13: 11
... provokator, boljše za vse bi bilo, da bi "odsedel" še par dni ...
Martin Kacur |  08 .10. 2021 ob  06: 33
Motiviran za kaj? Je dobil nova navodila?
alfa |  07 .10. 2021 ob  21: 19
-1
pa seveda ,kaj so pa mislili policaji da bodo našli?