STEVANOVIĆ SE JE OGLASIL: To je razlog, da je zapustil protest in se predal (VIDEO)

Slovenija

Na torkovih protestih so policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzeli prostost trem osebam, med drugim tudi Zlatku Čordiću in Zoranu Stevanoviću. Oba sta bila sinoči izpuščena, Stevanović pa se je svojim podpornikom že oglasil na Facebooku.

"Evo me nazaj, močnejši kot kadarkoli," je dejal uvodoma, nato pa nadaljeval, da je "po ravnanju vodstva policije ta teden postalo popolnoma jasno, da je policija tako spolitizirana, da je postala v bistvu SDS-ova milica za obračunavanje s političnimi nasprotniki".

Kot je dejal, je bil že na samem protestu obveščen, da policija namerava "pokazati mišice" in na protestu izvesti "spektakularno aretacijo mene". Poudaril je, da takšnega prijetja ne bo dovolil predvsem zato, "da ne bi nastal kaos".

Zato se je umaknil in se z "ožjo ekipo" srečal v Šiški, "jim vse razložil in odšel v Kranj, kjer sem se sam predal".

Zatrjuje, da so ga policisti popolnoma nezakonito pridržali 48 ur in ga obtožili hujskanja k nasilju. "Brez enega dokaza so me protipravno držali, še huje pa je to, da je bila odrejena popolnoma nezakonita hišna preiskava. Doma in na sedežu stranke so mi pobrali telefon, tri računalnike, zapiske o ustanovitvi stranke, zapiske z mestnih sej, ki sploh nimajo nobene veze s protesti. To kaže na to, da jih zanimajo politični načrti in pa strategija stranke, kar je prvi državni napad na eno stranko v zgodovini Slovenije," je nadaljeval.

"To je bila politična gonja in predstava za javnost, kaj se lahko zgodi v kolikor si drzneš povedati kaj proti oblasti, ki izvaja državni udar, ruši ustavno ureditev in vlada z nezakonitimi in neustavnimi odloki," je še navedel Stevanović.

Dejal je tudi, da bo zaradi protipravnega odvzema prostosti in nezakonitih hišnih preiskav podal tožbe, "teh 48 ur pa ni nič proti dolgim letom zapora, ki ga bodo pripadniki tega režima deležni po naslednjih volitvah".

Poudaril je, da ima "še večjo motivacijo in inspiracijo za boj za ljudi in za politični boj".

"Združil sem ljudstvo na ulicah in kepa se je odvalila. Jaz sem v tem vsem najmanj pomemben. Ljudstvo ne potrebuje junakov in osvoboditeljev, ljudstvo se bo osvobodilo samo. In mi bomo takrat, kot vedno, z njim," je zaključil.

GREMO NAPREJ!!! ✊✊✊

Zoran je nazaj in močnejši kot kadarkoli. ???? Lahko odtrgajo cvet, ampak prihoda pomladi ne morejo ustaviti! ☝️ Gremo naprej!!! Za ljudi, v svobodo! ???? MOČ IN SVOBODA LJUDSTVU! ✊✊✊ #uporLJUDSTVA #resni_ca #svoboda Če želite ta video deliti z nekom, ki nima FB računa, mu pošljite spodnjo povezavo na servis Rumble: https://rumble.com/vngzr7-gremo-naprej.html

Objavil/a Resni.ca dne Četrtek, 07. oktober 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  09 .10. 2021 ob  09: 04
Še en bebav antivaxxerski FB strokovnjak. FB je daleč najbolj škodljiva social platforma ever.
vseved |  08 .10. 2021 ob  19: 34
Za koga se bori?