STEKLA AKCIJA ISKANJA POBEGLE LEVINJE, POTEM PA PREOBRAT: Poglejte, kaj je razkril videoposnetek živali (VIDEO)

Svet

Nemške oblasti so danes sporočile, da v jugozahodnem predmestju Berlina in njegovi okolici niso odkrili nobenih sledi, ki bi kazale na to, da se na območju prosto giba levinja. Na videoposnetku, ki so ga sprva označili za pristnega, naj bi bil po vsej verjetnosti le divji prašič, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Kolikor lahko človek presodi, domnevamo, da ne gre za levinjo," je na novinarski konferenci povedal župan berlinskega predmestja Kleinmachnow Michael Grubert in dodal, da nevarnosti za ljudi ni več. Po njegovih besedah gre s "precejšnjo verjetnostjo za divjega prašiča".

Berlinska policija je v noči na četrtek izdala opozorilo, da je v jugozahodnem predmestju nemške prestolnice na prostosti velika zver, domnevno levinja. Prebivalce je pozvala, naj ostanejo doma in naj domače živali zadržujejo notri. Ni bilo jasno, od kod naj bi žival pobegnila, saj živalski vrtovi, cirkusi in ustanove za zaščito živali niso poročali o pogrešanem levu.

Policijo je na prisotnost velike mačke opozoril prebivalec, ki naj bi jo posnel iz avtomobila, ko je ta v grmovju nekaj teptala. Rahlo zamegljen videoposnetek je hitro zaokrožil po spletu. Ta posnetek so oblasti sprva označile za pristnega, a kasneje zatrdile, da naj bi bil na njem posnet divji prašič.

Drugi so trdili, da so levinjo posneli med preganjanjem divjega prašiča, ki naj bi ga na koncu ubila. Ta opažanja niso bila potrjena, prav tako med iskalno akcijo niso odkrili ne sledi levinje ne ostankov njene domnevne žrtve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija