STEBRIČKI V STRUNJANU ŠE VEDNO PREDMET SPOTIKE? Kar so naredili z njimi, bi se lahko "slabo končalo" (FOTO)

Piran

Že pred meseci so prebivalce Strunjana razburjali betonski stebrički v tamkajšnjem krajinskem parku. Pred dnevi pa je prišlo do novega incidenta, povezanega z njimi.

Kot je 26. avgusta na Facebooku opozorilo Okolje Piran, je nekdo betonske stebričke prevrnil. V Okolju so jih nato postavili nazaj na svoje mesto.

Na istem družbenem omrežju pa so v skupini Strunjan zapisali, da je nekdo enega izmed stebričkov celo povlekel do mostička in verigo zavezal za ograjo. Pozvali so k previdnosti in dodali, da bi se "to lahko slabo končalo".

Brezdelje je mati vseh nečednosti. Prevrnjene stebričke smo postavili na mesto.

Objavil/a Okolje Piran dne Petek, 26. avgust 2022

Spomnimo, stebrički so zamejevali zemljišče v Krajinskem parku Strunjan. Ob tem so mnogi domačini menili, da gre za "smetenje", ki ne spada v to območje. Predlagali so, da se stebričke in plastične zastavice zamenja z ekološkim materialom – nasipi zemlje, lesenimi količki, konopljino vrvjo.

Spoštovani krajani, obiskovalci - BODITE PREVIDNI!! Enega izmed stebričkov so povlekli do mostička in verigo zavezali za ograjo. To bi se lahko slabo končalo. Vir: Okolje Piran 26.8.2022

Objavil/a Strunjan dne Petek, 26. avgust 2022

'Zamejevanje' oziroma postavitev označevanja parkirišč pa je, kot so nam tedaj pojasnili v Krajinskem parku Strunjan, v domeni Okolja Piran. Že tedaj so v krajinskem parku prejeli poziv krajanov glede omenjenega načina reševanja oziroma označevanja parkirišč in skupaj s Krajevno skupnostjo Strunjan poslali dopis na Okolje Piran. A stebrički bodo, kot kaže, na tem mestu ostali, v Okolju pa so ob fotografijah vandalizma prevrnjenih stebričkov zapisali: "Brezdelje je mati vseh nečednosti."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija