STE ŽE NAŠLI SORODNO DUŠO? Spoznajte tri vrste ljubezni, ki jih izkusi prav vsak

Trendi

Poti do duše, ki je podobna naši, so pogosto dolge in polne ovir. Nekateri celo menijo, da sorodna duša ne obstaja. Kakorkoli že, vsak v življenju sreča tri vrste ljubezni. Morda ste pomislili, da gre prvenstveno za tisto ljubezen, ki jo dojemamo kot otroci in je nedvomno čista ter neomadeževana, saj se poraja predvsem iz naše potrebe po varnosti. No, v tem primeru ne gre za takšno ljubezen. Sensa.rs razkriva, katere vrste ljubezni izkusi prav vsak.

Prva ljubezen

Največkrat se zgodi v mladosti, zanjo so značilni metuljčki v trebuhu, vznemirljive misli, občutek, da ste našli osebo, s katero boste ostali do konca življenja. Zdi se, da je prava, ena in edina in da nikoli ne boste našli boljše osebe. Resnica je seveda povsem drugačna. Prva ljubezen praviloma ne traja. Res pa je, da se je tudi nikoli ne pozabi.

Zapletena ljubezen ...

... ali imenovana tudi težka ljubezen. Odnos poln vzponov in padcev, boleča ljubezen, ki zada veliko ran. Lahko bi ji rekli tudi toksičen odnos in dejstvo je, da že v sami zvezi, pa tudi ko pogledate za nazaj veste, da je bilo v njej polno napak, nepremišljenih odločitev, neprimernih besed, manipulacije in napetosti. Nič kaj lepa zveza, čeprav si je to tedaj, ko ste v njej, težko priznati. A ima prav takšna zveza v življenju pomembno vlogo: lahko služi kot izjemna življenjska šola, s pomočjo katere spoznate, kaj pričakujete, česa nočete in kaj si v odnosu zaslužite.

Nepričakovana ljubezen

Zgodi se, ko najmanj pričakujete, kaj šele iščete ljubezen in z njo doživljate povsem novo dimenzijo tega čustva. V njej je skoraj vse idealno, ni pritiska, ni napetosti, ni obveze, ni pričakovanj in zato je vse tako prijetno in lepo. Morda čas zanjo res ni pravi, morda je preveč ovir, da bi trajala, a dejstvo je, da je to ljubezen z močnim sporočilom: tudi vi si zaslužite biti ljubljeni, cenjeni, spoštovani in sprejeti prav takšni kot ste.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija