STE ZAPROSILI ZA IZREDNO POMOČ, PA VAM NE PRIPADA? Od 11. maja boste lahko oddali posebno izjavo

Slovenija

Samozaposleni, kmetje, družbeniki in verski uslužbenci, ki so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogojev za dodelitev izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka ali želijo uveljavljati druge pomoči, ki se s to izključujejo, bodo lahko to storili od 11. maja naprej. Takrat bo v eDavkih na voljo posebna izjava.

"Od 11. maja naprej bo za ta namen zgolj v eDavkih objavljena posebna izjava, ki je v papirnati obliki ne bo mogoče vložiti. Na podlagi te izjave bo Finančna uprava RS (Furs) upravičencem izdala odločbo o vračilu sredstev," so danes sporočili iz Fursa.

Upravičenci lahko na podlagi zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije novega koronavirusa in omilitev njegovih posledic za državljane in gospodarstvo prejeta sredstva vrnejo. To lahko storijo na podlagi vročene odločbe. Nove odločbe bo Furs vlagateljem praviloma vročil prav tako prek sistema eDavki.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

Izjavo glede vračanja sredstev, ki so jih upravičenci prejeli na podlagi drugih ukrepov iz tega zakona, bo Furs pripravil naknadno, so napovedali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija