STE ZADNJI MESEC V LETU BOLJ 'POREDNI'? Razlogi za več 'skokov med rjuhe' v decembru

Trendi

December, mesec druženja in veselja, prinaša tudi posebno vzdušje intimnosti. Raziskave kažejo, da so ljudje med prazniki bolj nagnjeni k 'vročim igricam med rjuhami', s poudarkom na Silvestrov večer.

Zimska idila, božični filmi, topla odeja in objemi ljubljene osebe ustvarjajo popoln način preživljanja decembrskih dni. Romantika napolni zrak, pari se držijo za roke med sprehodi, in samski razmišljajo o iskanju sorodne duše. V teh kratkih in mrzlih dneh je 'ogrevanje' v dvoje odlična ideja.

Biološki vidik tega pojava je prav tako zanimiv. Raziskava na vzorcu 114 heteroseksualnih moških kaže, da so ženske pozimi bolj privlačne kot poleti. 'Kontrastni učinek' igra vlogo - manj kot je vidno, bolj vznemirljivo je odkrivanje. Zanimanje za to, kaj se skriva pod debelim zimskim plaščem, povečuje željo po intimnosti, piše Men's Health.

Rezultat teh želja je povečana seksualna aktivnost. Tudi pari v stabilnih zvezah se pred božičem trudijo povezati in preživeti več časa skupaj. Romantični božični filmi, avanturistični izleti in ogled prazničnih luči ustvarjajo priložnosti za krepitev intimnosti.

Raziskava kalifornijske univerze Stanford je pokazala, da so ljudje najbolj spolno aktivni med počitnicami, še posebej, če prazniki sovpadajo z vikendom. Med 26. in 31. decembrom je opazen porast spolne aktivnosti, saj je v tem obdobju več prostih dni in priložnosti za uživanje v prazničnem vzdušju.

Čeprav so trije dnevi pred božičem in božično jutro manj primeren čas za intimnost, ker so ljudje navadno zaposleni s pripravami, druženjem in družinskimi obveznostmi, se silvestrovo hitro približuje, obljubljajoč vznemirljiv zaključek leta v objemu ljubezni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija