STE ZA KAVO S PRIJATELJEM ODŠTELI VEČ, KOT STE BILI VAJENI SICER? To pa ni edina stvar, ki se je podražila

Slovenija

Cene storitev pri proizvajalcih so se v tretjem četrtletju na četrtletni ravni v povprečju zvišale za 1,6 odstotka, na letni za 4,1 odstotka. V primerjavi z drugim trimesečjem so se v tretjem po podatkih državnega statističnega urada v najbolj podražile storitve v gostinstvu in v poslovanju z nepremičninami.

Cene storitev v gostinstvu so se v na četrtletni ravni dvignile za 6,7 odstotka; med temi cene v gostinskih nastanitvenih dejavnostih za 14,4 odstotka, v dejavnosti strežbe jedi in pijač pa za 2,1 odstotka. V poslovanju z nepremičninami so bile cene storitev višje za 5,4 odstotka.

Nekoliko manj so se zvišale cene storitev v dejavnosti promet in skladiščenje, in sicer za 1,9 odstotka, za 0,2 odstotka pa so se podražile cene storitev v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih. Cene storitev v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih so v povprečju ostale enake kot v drugem četrtletju, znižale pa so se cene storitev v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih, povprečno za 0,3 odstotka.

Na letni ravni so se cene storitev pri proizvajalcih v povprečju zvišale za 4,1 odstotka. Višje so bile v vseh opazovanih dejavnostih, najizraziteje so se zvišale v gostinstvu, in sicer za 8,6 odstotka.

Cene storitev v poslovanju z nepremičninami so se na letni ravni zvišale za 6,1 odstotka, v dejavnosti promet in skladiščenje za 5,1 odstotka, v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih za 4,2 odstotka, v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih za 3,3 odstotka ter v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih za 0,2 odstotka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija