STE ZA JESENSKO RAZVAJANJE? Potem je Thalasso Center pravo mesto za vas!

Piran

Začetniki thalasso terapije v Portorožu so bili menihi iz samostana Svetega Lovrenca v 13. stoletju. Te vrste terapija vključuje pet naravnih zdravilnih dejavnikov, ki izvirajo iz morja. Z uporabo koncentrirane morske vode (acqua madre), ki nastaja kot stranski produkt pri pridobivanju soli, fango oblogami in namakanjem v morski vodi so si pozdravili kožne nepravilnosti ter revmatična obolenja. Danes vemo, da thalasso terapija pomaga tudi pri težavah s sklepi, odpravlja težke noge in celulit. Obiščite Thalasso Center in se prepustite razvajanju s tradicijo!

Thalasso morska kopel

Thalasso terapevtska kopel, ki jo nudijo v Termah Portorož, je kopel s koncentrirano morsko vodo. Krepi obrambno sposobnost organizma in pospešuje krvni obtok celega telesa, zaradi česar se poveča dovajanje kisika v celice ter pospešita metabolizem in odvajanje strupov iz organizma. 

Ima protibolečinski in protivnetni učinek (zaradi vsebnosti sulfatov), deluje pomirjevalno (brom) in vpliva na delovanje ščitnice (jod). Po kopeli je tudi koža bolj elastična, napeta in lepša. Kopel traja 20 minut, morska voda pa je pri tem segreta do temperature 37 stopinj Celzija.

Obloge s solinskim blatom - fangom

Najbolj učinkovit naravni zdravilni dejavnik za izboljšanje zdravja je solinsko blato – fango. Topla fango obloga dokazano pripomore k krepitvi imunskega sistema ter dihal, pomaga pa tudi pri bolečinah v sklepih ter revmatičnih obolenjih.

Prav tako pospešuje izločanje odpadnih snovi in deluje razstrupljevalno. Da je učinek obloge večji, zaključite terapijo s toplo morsko vodno prho. Fango obloga se izvaja 20 minut, blato pa je segreto do 45 stopinj Celzija.

Po thalasso tretmaju še v fitnes in na bazen

Ne zamudite posebne ponudbe v Termah Portorož. Med tednom, od ponedeljka do petka, vam ob nakupu desetih 2-urnih vstopnic za fitness in bazen po ceni 200 evrov, dva vstopa podarijo. Ponudba velja do konca decembra.

Za več informacij obiščite spletno stran www.lifeclass.net.